U prvih sat vremena, češnjak se probavlja u vašem želudcu i opskrbljuje tijelo hranjivim tvarima.
Svjež, kuhan ili pečen, češnjak u svakom slučaju ima brojna ljekovita svojstva.
Sve što treba da učinite jest da u tavu stavite glavicu češnjaka kojoj ste odstranili samo vrh. Nemojte ga guliti nego ga tako pecite dok ne omekša. Kada se ispeče izvadite ga iz pećnice i ostavite ga da se ohladi. U jednom danu smijete pojesti samo 6 češanja.
U prvih sat vremena, češnjak se probavlja u vašem želudcu i opskrbljuje tijelo hranjivim tvarima.
Dva do četiri sata poslije, organizam se opskrbljuje antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala i stanica raka.
Za četiri do šest sati počinju se događati promjene u metabolizmu te započinje proces izbacivanja tekućine i sagorijevanja masti.
Šest do sedam sati poslije, antibakterijska svojstva češnjaka aktiviraju se i preko krvi se prenose tijelom, boreći se protiv bakterija kojima smo izloženi.
Šest do deset sati poslije, češnjak je već odigrao ulogu i na staničnoj razini.
Tijekom 24 sata, češnjak će pokrenuti sljedeće procese:
- regulacija kolesterola
- čišćenje arterija i zaštita od srčanih problema
- redukcija krvnog tlaka i poboljšanje hipertenzije
- povećanje prirodne obrane organizma i poboljšanje imunosnog sustava
- uklanjanje teških metala iz organizma
- utječe na zdravlje kostiju
- smanjuje osjećaj umora
- poboljšava sportsku izdržljivost
- produžava životni vijek stanica