Otkrijte zašto morate što više češnjaka jesti

0
458
wikimedia.org

U prvih sat vremena, češnjak se probavlja u vašem želudcu i opskrbljuje tijelo hranjivim tvarima.

Svjež, kuhan ili pečen, češnjak u svakom slučaju ima brojna ljekovita svojstva.

Sve što treba da učinite jest da u tavu stavite glavicu češnjaka kojoj ste odstranili samo vrh. Nemojte ga guliti nego ga tako pecite dok ne omekša. Kada se ispeče izvadite ga iz pećnice i ostavite ga da se ohladi. U jednom danu smijete pojesti samo 6 češanja.

U prvih sat vremena, češnjak se probavlja u vašem želudcu i opskrbljuje tijelo hranjivim tvarima.

Dva do četiri sata poslije, organizam se opskrbljuje antioksidansima koji se bore protiv slobodnih radikala i stanica raka.

Za četiri do šest sati počinju se događati promjene u metabolizmu te započinje proces izbacivanja tekućine i sagorijevanja masti.

Šest do sedam sati poslije, antibakterijska svojstva češnjaka aktiviraju se i preko krvi se prenose tijelom, boreći se protiv bakterija kojima smo izloženi.

Šest do deset sati poslije, češnjak je već odigrao ulogu i na staničnoj razini.

Tijekom 24 sata, češnjak će pokrenuti sljedeće procese:

  • regulacija kolesterola
  • čišćenje arterija i zaštita od srčanih problema
  • redukcija krvnog tlaka i poboljšanje hipertenzije
  • povećanje prirodne obrane organizma i poboljšanje imunosnog sustava
  • uklanjanje teških metala iz organizma
  • utječe na zdravlje kostiju
  • smanjuje osjećaj umora
  • poboljšava sportsku izdržljivost
  • produžava životni vijek stanica