Odlične beneficije konzumacije krušaka

iStock

Kruške su najbolje krajem veljače pa je krajnje vrijeme da iskoristite njihove prednosti.

Bez obzira na to jedete li ih sirove ili termički obrađene, kruške su odlične za zdravlje. Bogat su izvor antioksidansa i vlakana te sprječavaju nastanak raznih bolesti. Kruške su najbolje krajem veljače pa je krajnje vrijeme da iskoristite njihove prednosti.

Donosimo vam tri razloga zašto treba da počnete jesti kruške:

Jačaju imunitet

Kruške su odlične za jačanje imuniteta. Bogate su antioksidansima. Sadrže vitamine i minerale koji će pomoći tijelu da se obrani od prehlade i gripe.

Sprječavaju dijabetes



Kruške reguliraju razinu šećera u krvi te sprječavaju nastanak otpornosti na inzulin. Znanstvenici ističu da crvene kruške sadrže antocijanin koji smanjuje rizik od nastanka dijabetesa tipa 2.

Bogat su izvor vlakana

Jedna kruška sadrži oko 6 g vlakana, što je 20% preporučene dnevne vrijednosti. Kruške sadrže i vlakna koja snižavaju razinu lošeg kolesterola.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI