Nisu nezdravi! Znamo zašto morate jesti slaninu i čvarke

Udruga branitelja proizvođača Panonija

Razno razni znanstvenici nam već 40 godina savjetuju da ne jedemo masnu hranu. Prema njima, pretjeranim unosom masnoće riskiramo oboljenje od srčanih bolesti. No, to nije točno! Masna hrana životinjskog porijekla nije štetna za naše zdravlje!

Istraživanje objavljeno 1977. godine milijunima ljudi je savjetovalo da smanje unos zasićenih masti. Ljudima se preporučalo da na dnevni unos hrane unos masnoća smanje za 30 posto. Međutim, pokazalo se da to istraživanje, pa i savjeti koji iz njega proizlaze, nisu opravdani.

Novo istraživanje je otkrilo da ne postoji povezanost između povećanog unosa masti i rizika od razvoja srčanih oboljenja! Znanstvenici čiji je rad objavljen u online časopisu “Open Heart”, provjerili su znanstvene radove iz 1977. i 1983. godine.

Prema novoj studiji koja je zasnovana na šest istraživanja u koja je bilo uključeno oko 2.500 muškaraca, nije pronađena nikakva veza između smanjenog kolesterola i smrtnih slučajeva uzrokovanih srčanim bolestima. Na ženama nisu rađena nikakva slična istraživanja.

Istraživači ne savjetuju da ‘navalite’ na masnu hranu, jer to i dalje ne znači da povezanost sa srčanim bolestima ne postoji, samo još nije pronađena.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI