Kisikom i omegama protiv raka…

‘Rak i bolesti srca mogu se spriječiti uzimanjem prekusorskih omega 6 i omega 3 masnih kiselina (EMK) u omjeru od minimalno 1:1 do 2,5: uz određene vitamine i minerale…’, piše u svojoj knjizi ‘Skrivena priča o raku, prof. Brian Peskin

Prof. Brian Scott Peskin u svojoj knjizi “The Hidden Story of Cancer” (“Skrivena priča o raku”), između ostaloga, kaže: “Rak i bolesti srca mogu se spriječiti uzimanjem prekusorskih omega 6 i omega 3 masnih kiselina (EMK) u omjeru od minimalno 1:1 do 2,5: uz određene vitamine i minerale…”

Njegova knjiga se u velikoj mjeri zasniva na istraživanjima dr. Otta Warburga koji je za provedeno istraživanje o respiratornih enzimima, vitaminima (koje danas nazivamo koenzimi) i minerala, koji su tijelu potrebni za iskorištavanje kisika u stanicama, 1931. godine dobio Nobelovu nagradu.

Dr. Wartburg smatra se najvažnijim kemičarem dvadesetog stoljeća, a najpoznatiji nam je po teoriji kiselosti i lužnatosti organizma, gdje je ta prva, lužnatost, preduvjet dobrog zdravlja.

Dr. Otto Wartburg otkrio je i jasno utvrdio da je primarni, najosnovniji uzrok raka – nedovoljan ulazak kisika u stanicu (hipoksija).

Ne pomažu šetnje…

Eksperimentalno je utvrdio da je već 35 postotna inhibicija respiracije kisika dovoljna za izazivanje transformacije staničnog rasta, koja onda dovodi do raka. Jednostavno kazano, samo jedna trećina kisika manje u našim stanicama i dobivamo rak…



Nažalost, vježbanje ili šetnja po svježem zraku tu neće puno pomoći. Dr. Wartburg kaže da kisik jednostavno nije dovoljan, jer do razvoja raka dolazi i u prisutnosti slobodnog plinovitoga atmosferskog kisika. Problem je u tome što taj kisik, možda, ne prodire u dovoljnoj količini u rastuće tjelesne stanice, ili respiratorni apoenzimi rastućih tjelesnih stanica nisu u dovoljnoj mjeri zasićeni kisikom. Čovjek dnevno udahne 17.000 puta i sigurno je da pritom udahne sasvim dovoljno kisika. Problem očito leži negdje drugdje…

Tijelo zahtijeva posebne masti koje, pored ostalih važnih funkcija, omogućavaju da dovoljno kisika stigne do stanica kroz stanične membrane. Te esencjalne masne kiseline (EMK) moraju se svakodnevno unositi u organizam hranom ili određenim uljima, jer ih naše tijelo ne može samo proizvesti. Postoje dva “matična” prekusorska oblika esencijalnih masnih kiselina koje našem tijelu omogućuju da iz njih proizvede sve što mu je potrebno, razne derivate EMK-a. To su prekusorska omega 3 ili alfa linolenska kiselina (ALA) i prekusorska omega 6 linolna kiselina ((LA).

Važno je znati da su ove prekusorske esencijalne masne kiseline magneti za kisik koji će, zahvaljući njima, dospjeti do svake stanice našeg organizma. Njih praktično nema u “razvikanom” maslinovom ulju koje obiluje omegom 9 koju tijelo ionako samo stvara u dovoljnoj količini, a višak ove oleinske kiseline, zapravo, narušava tanku ravnotežu između prekusorske omege 6 i omege 3.

Pomozite vašim stanicama…

Isto vrijedi i za kokosovo ulje, a ni suncokretovo, pa ni konopljino ulje nemaju najbolji mogući omjer ovoh masnih kiselina u odnosu od 1:2,5 u korist prekusorskih omega 6 kiselina. Pravilan omjer ovih “magneta” za kisik na staničnoj razini naći ćete samo u hladno prešanom ulju crnog kima i cameline sative tzv. Boljeg ili divljeg lana koji ne oksidira poput običnog lana i to već nakon 7 dana od proizvodnje, a ne otvaranja bočice.

Čak i da je ulje običnog lana uskladišteno u staklenku pomoću dušika ili još bolje argona, morate je potrošiti 3 dana od otvaranja jer nakon toga ovo ulje ne dane pomaže u borbi protiv raka nego je čak štetno. Nije rješenje ni u ribljem ulju u kapsulama, jer sadrži velike količine derivata omege 3, a nama je po profesoru Peskinu potrebno da se većina prekusorskih omega 3 i 6 masnih kiselina nađe u neprerađenom – prekusorskom obliku u staničnim membranama i tkivima. Problem je što komercijalna prerada hrane i rafiniranje ulja uništavaju ove prekusorske oblike esencijalnih nam omega kiselina.

Zato, kao zaključak, bez obzira koliko kisika udišete ili vježbate, ukoliko nemate odgovarajuće funkcionalne esencijalne masne kiseline u odgovarajućem navedenom obliku i omjeru, Vaše stanice neće biti u stanju asimilirati dovoljno kisika i u tolikoj mjeri koliko ga je manje, toliko ste bliži raku…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI