Uočio što nitko nije: Pogledajte kako su PRISTALICE IK već prekršile konvenciju!

0
568
Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

I što ćemo sad?

Don Damir Stojić, studentski kapelan u petak nakon ratifikacije Istanbulske konvencije uočio je nešto vrlo zanimljivo. Kako su pristalice konvencije već prekršile članak 2. Istanbulske konvencije još prije samog izglasavanja. Iako je njegova objava humoristična jer objašnjava bizarnost nekih dijelova konvencije, ne možemo reći da je nešto krivo rekao.

Danas je ratificirana istanbulska konvencija. Odmah želim ovim putem prijaviti grubo kršenje čl. 12, stavak 1. Tamo piše: “Stranke će poduzeti potrebne mjere za promicanje promjena u društvenim i kulturnim obrascima ponašanja žena i muškaraca s ciljem iskorjenjivanja predrasuda, običaja, tradicija i svih drugih postupanja u praksi koja se temelje na ideji manje vrijednosti žena ili na stereotipnim ulogama žena i muškaraca”.
Naime, jutros pred Saborom Rep. Hrvatske osvanule su silouette ubijenih žena a svaka žena je prikazana u suknji. Strašno. Užasna predrasuda. Tipičan stereotip. Kakvo je to ponašanje kad netko pretpostavlja da žena nosi suknju? Razočaran sam. Ovaj zločinački čin ukazuje na potrebu brze provedbe IK. Teške povrede konvencije neće biti tolerirane! Hrvatska treba GREVIO!’, napisao je don Stojić na Facebooku i priložio fotografije.

Photo: Patrik Macek/PIXSELL