Zoranu Milanoviću prijeti izbacivanje iz stranke u kojoj je godinama bio alfa i omega

0
376
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Više od 200 članova stranke isključeno je iz tri mjesne organizacije: Črnomerec, Trešnjavka jug i Maksimir

Zoranu Milanoviću prijeti izbacivanje iz SDP-a, stranke kojoj je godinama bio na čelu. Razlozi nisu političke prirode, nego činjenica da nije plaćao članarinu više od godinu dana, tj. otkako je otišao s mjesta predsjednika stranke i prestao se baviti politikom. Naime, u zagrebačkom SDP-u trenutačno se provodi kampanja masovnog brisanja članova koji dulje od godinu dana nisu uplaćivali članarinu, piše Novi list.

Više od 200 članova stranke isključeno je iz tri mjesne organizacije: Črnomerec, Trešnjavka jug i Maksimir. Milanović je član mjesne organizacije Donji grad, u kojoj još nije započela ova akcija, no mogla bi uskoro, prije izbora predsjednika Gradskog odbora stranke.

Loading...

Gordan Maras, koji pripada maksimirskoj organizaciji namjerava se kandidirati za predsjednika zagrebačkog SDP-a, pa je prošlog tjedna tražio očitovanje Predsjedništva stranke o postupanju Marka Tardellija, stranačkog povjerenika u Maksimiru. Od 150 članova koji nisu plaćali članarinu, 90 ih je prebacio u status ‘”simpatizera”, dok je ostalih 60 zadržao u članstvu. Očekuje se da će Tardelli biti smijenjen zato što nije jednako postupio prema svim članovima koji nisu plaćali članarinu.