ZNAČAJAN SUSRET: Krstičević sa zapovjednikom Nacionalne garde Minnesote

morh

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera general zbora Mirko Šundov sastali su se u utorak, 10. srpnja 2018. godine sa zapovjednikom Nacionalne garde Minnesote generalom Jonom Jensenom, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

Ministar Krstičević izrazio je dobrodošlicu generalu Jensenu te zahvalio zapovjedniku Nacionalne garde Minnesote na prijemu u Minnesoti, prilikom proteklog službenog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama. Naime, ministar Krstičević u svibnju ove godine posjetio je Nacionalnu gardu Minnesote, gdje ga je primio general Jensen i kada je u duhu strateškog partnerstva Hrvatske i SAD-a te potpore Sjedinjenih Američkih Država i Nacionalne garde Minnesote Odluci Hrvatske o nabavi višenamjenskog borbenog aviona F-16, za potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Krstičevića organiziran let u američkom borbenom avionu F-16 u zrakoplovnoj bazi Nacionalne garde Minnesote “133rd Airlift Wing Base”.

Ministar Krstičević prilikom sastanka u Zagrebu istaknuo je : “Hvala vam na potpori i na svemu što činite za Hrvatsku. Sjedinjene Američke Države naš su najvažniji strateški partner u području obrane i sigurnosti. Drago mi je što ste posjetili Hrvatsku u ovom važnom tjednu kada nam je također velika čast što američki ministar obrane James Mattis dolazi u Zagreb”, ističe Krstičević.

Tijekom sastanka, ministar Krstičević i general Jensen izrazili su zadovoljstvo izvrsnom suradnjom koja je rezultirala zajedničkim sudjelovanjem pripadnika Hrvatske vojske i Nacionalne garde Minnesote u Afganistanu, kao i u drugim funkcionalnim područjima. Istaknuli su predanost daljnjem unapređenju suradnje, kako na bilateralnoj razini, tako i u sklopu Američko-jadranske povelje s ciljem pomoći zemljama iz okružja, aspiranticama za članstvo u NATO i EU.

General Jensen naglasio je važnost partnerstva Nacionalne garde Minnesote i Republike Hrvatske te nagovijestio pružanje pomoći Oružanim snagama RH u razvoju sposobnosti kako bi OS RH ostvarile svoje ciljeve za 2020. godinu.



U sklopu petodnevnog posjeta Republici Hrvatskoj general Jensenom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI