Živi zid započeo kampanju za lokalne izbore: Ivan Šimić kandidat za gradonačelnika Makarske

Konferenciju je otvorio predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić istaknuvši kako će Živi zid dati naglasak na stručne ljude, inovatore, dokazane poduzetnike, ljude koji mogu i hoće Hrvatskoj dati budućnost.

U ponedjeljak 06.02.2017. godine Živi zid održao je konferenciju za medije kojom je započeo kampanju za lokalne izbore predstavivši kandidata za gradonačelnika grada Makarske, Ivana Šimića.

Konferenciju je otvorio predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić istaknuvši kako će Živi zid dati naglasak na stručne ljude, inovatore, dokazane poduzetnike, ljude koji mogu i hoće Hrvatskoj dati budućnost. Upravo je Ivan Šimić tipičan primjer takvog čovjeka. Započinjemo kampanju s čovjekom koji može u jednom mandatu, ako bi se njegova inovativna tehnologija usvojila, zaposliti preko 10.000 ljudi, a Hrvatska može postati izvoznik soli, napomenuo je Sinčić.

Ivan Šimić je izjavio kako je osnovni problem grada Makarske otvaranje trgovačkih centara na mjestima gdje je nekad bila industrija tj. proizvodnja. Također založiti će se za obnavljanje i otvaranje institucija kulturnih sadržaja kojih nedostaje u gradu kao što su galerije, koncertne dvorane i kina. Smještajni turistički kapaciteti imaju prenisku cijenu u Makarskoj i proširivanjem kulturne, infrastrukturne i turističke ponude povećati ćemo cijene smještaja čime će najviše profitirati upravo stanovnici Makarske, rekao je Ivan Šimić kandidat Živog zida za gradonačelnika Makarske.

Ivan Šimić diplomirani je inženjer šumarstva, a stoji iz projekta solane Krvavica. Zahvaljujući energiji vjetra u Krvavici se proizvodi solni cvijet, i terapeutske soli. Dok ostale solane rade samo preko ljeta, ova solana radi 365 dana u godini. Produktivnost je na ovaj način 10 puta veća nego kod klasičnih solana.

U gornjim, plitkim, bazenima se proizvodi solni cvijet, a u donjim, dubljim industrijska sol. Ova tehnologija je pogodna za otoke jer nusproizvod proizvodnje soli je kišnica koja se može koristiti za zalijevanje i pranje.
Mogućnosti ove tehnologije su neograničene, a samo u Hrvatskoj bi se mogle instalirati na više od 10.000 hektara tzv. morskih pustinja koje su pogodne za proizvodnju soli.



Hrvatska uvozi 90% soli za svoje potrebe (oko 250 000 tona, uglavnom iz Afrike) dok u isto vrijeme ima inovatora Ivana Šimića iz Makarske nagrađenog Zlatnom plaketom i Zlatnom kunom koji je uspio 10 puta povećati proizvodnju i kvalitetu pomoću VJETROSOLANA.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI