ZIMA ĆE POKAZATI SVOJE ‘PRAVO LICE’: Evo kakva nas promjena vremena očekuje!

Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon gotovo proljetnih temperatura, zima će ipak pokazati svoje pravo lice. Proljetni ugođaj proteklih dana, i jednog od najtoplijih siječanja u povijesti mjerenja, ponegdje već do petka navečer te osobito u subotu zamijenit će pravi zimski, sa snijegom u većem dijelu unutrašnjosti, a, uz buru, i mjestimice na obali.

Hrvatski autoklub upozorava da su kolinici vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, moguća je i poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima.

U Međimurju i Zagorju, ponegdje i u gorju, snijeg već pada, a tijekom dana bit će ga i u nižim predjelima. Ponegdje će se stvarati snježni pokrivač, štoviše, u Gorskome kotaru navečer već i viši od 10 cm. Snijeg će početi padati i u Lici, a u noći na subotu, nošen jakom i olujnom burom, moguć je i ponegdje na sjevernom Jadranu. Prije toga puhat će podjednako jako jugo i južni vjetar, prolazno i jugozapadni. Nevolje prijete i zbog obilne kiše – tijekom petka često i uz više od 50 litara po četvornome metru, gdjegod vjerojatno i bliže 100.

U Dalmaciji su obilniji pljuskovi i grmljavina vjerojatniji navečer i u noći na subotu, ali će i tijekom dana biti povremene mjestimične kiše. Uz jako i olujno jugo, more će biti većinom umjereno valovito i valovito, a temperatura od 10 do 15 °C. Na jugu Hrvatske podjednako toplo, valovito i vjetrovito, ne samo zbog juga, nego i južnog vjetra, te još oblačnije i kišovitije nego na srednjem Jadranu, piše HRT.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI