ŽIGMANOV: „Čudi nas da ‘ustašizacija’ u Hrvatskoj daje ovakve rezultate!?“

screenshot

Dodao je da Hrvate u Srbiji hrabri njegovo pozivanje na Subotičku deklaraciju i pomake koje čini Hrvatska

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izjavio je u ponedjeljak da je ugodno iznenađen obraćanjem srbijanskog zastupnika i izaslanika predsjednika Srbije Miodraga Linte na svečanoj akademiji u povodu 120 godina osnivanja srpskog gospodarskog društva “Privrednik” koja je održana u Zagrebu.

Čudi nas da ‘ustašizacija’ u Hrvatskoj daje ovakve rezultate!? Je li se u to uvjerio i Miodrag Linta? Kada će tako što iskusiti Hrvati u Srbiji?“, objavio je na svojemu Twitter računu čelnik DSHV-a.

Hrvati u Vojvodini su uvjereni da se Miodrag Linta, jedan od glavnih i najvatrenijih zastupnika teze o ‘ustašizaciji’ u Hrvatskoj u proteklih nekoliko godina, mogao osvjedočiti da pripadnici srpske zajednice u Republici Hrvatskoj, zajednice čiji politički predstavnici čine dio vladajućih struktura, ostvaruju visok stupanj integriranosti u hrvatsko društvo“, pojasnio je u izjavi hrvatskim medijima u Vojvodini Žigmanov.

Dodao je da Hrvate u Srbiji hrabri njegovo pozivanje na Subotičku deklaraciju i pomake koje čini Hrvatska, te od njega kao političkog predstavnika vladajućih struktura u Srbiji „očekujemo snažno zalaganje da se, po modelu povrata prostorija ‘Privrednika’ srpskoj zajednici u Hrvatskoj, vrate hrvatski domovi u Srijemskoj Mitrovici i Rumi mjesnim hrvatskim udrugama“.

U protivnom, političko djelovanje Linte smatrat ćemo nevjerodostojnim, zaključio je Žigmanov.



Linta, koji je izjavljivao da je „veličanje ustaštva postalo normalna pojava u Hrvatskoj“, nazočio je kao izaslanik predsjednika Srbije proslavi obljetnice „Privrednik“ u nedjelju u Zagrebu.

U obraćanju okupljenima rekao je da će Srbija nastaviti pružati pomoć i potporu Srbima u Hrvatskoj, da ima apsolutnu volju da se pokrene rješavanje otvorenih pitanja između dvije države i da je iskreno zainteresirana za provođenje Deklaracije o unaprjeđenju odnosa između Srbije i Hrvatske koju su prošle godine potpisali sadašnji predsjednik a tada premijer Aleksandar Vučić i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI