Žestoki rat u HŽ-u! Snježni zanosi blokirali vlakove, ralice stoje neiskorištene dok su pruge zametene

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Između dvije tvrtke HŽ-a rat su izazvali vlakovi koji satima stoje blokirani u snijegu, a pruge su zametene

Veliku je svađu između HŽ Infrastrukture i HŽ Putničkog prometa izazvala blokada dva vlaka na linijama Zagreb – Split i Split – Zagreb u snježnim zametima u četvrtak tijekom noći. Naime, dok u HŽ Putničkom prijevozu upiru prstom u svoje kolege i tvrde kako loše čiste pruge, drugi tvrde kako rade sve što je u njihovoj moći. Sugovornici Jutarnjeg lista tvrde kako to što je vlak za Zagreb zapeo na istom mjestu na kojem je onaj iz Splita stao i to samo pola sata nakon što je splitska linija otkopana dokazuje da je čišćenje loše. Vlak iz Zagreba ondje je stajao čak četiri sata.

Osim toga, različite podatke  podatke o broju i ispravnosti snjegočistača, tzv. rolbe iznose obje strane, piše Jutarnji. Tri od pet rolbi su u Ogulinu i Rijeci, poručuju iz Infrastruktura,  te se koriste, dok druga strana tvrdi kako su samo dva stroja ispravna, a ostali u kvaru.

Navode i kako u Ogulinu stoje dva potpuno nova stroja koje je HŽ Infrastruktura kupila, ali još nisu prošli homologaciju od strane Agencije za željeznički promet.

U HŽ Infrastrukturi kažu da za dvije nove rolbe oni nisu krivi. Navode koako su prošle godine s rezervnom opremom ih nabavili te su stajali oko tri milijuna i 600 tisuća eura. Za njih su pribavili i potrebnu dokumentaciju te ju 31. siječnja poslali Agenciji, međutim odgovora odnosno potrebnog rješenja za puštanje u promet još nema.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI