Zbog pretresa na plaži Banje Dubrovčani organiziraju prosvjed protiv koncesionara

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Preko Facebooka je najavljen događaj pod nazivom „Piknik na Banjama!“, koji bi se trebao održati u subotu 22. srpnja.

Građani Dubrovnika organiziraju pobunu protiv davanja u koncesiju popularne plaže Banje. Naime, na ovaj potez odlučili su se kada ih je na samom ulazu u plažu zaustavio zaštitar  koji pregledava osobne stvari građana i turista. Na oba ulaza u plažu koncesionar je postavio table koja generalno zabranjuju unošenje hrane i pića, a građani tvrde da je bilo slučajeva kad nisu mogli dolje ni sa vrećicom čipsa. Zbunjeni su jer ne znaju ima li koncesionar na to pravo.

To je čisto iz preventivnih razloga, budući da dosta stranaca zna unijeti staklene boce votke, pive i tako , a mi odgovaramo za svaku osobu koja se nalazi na našoj plaži. Želimo sprječiti da dođe do pijanstva, lomljenja, to je jedini razlog zbog kojeg se pregledavaju torbe”, objasnila je glasnogovornica koncesionara na plaži Banje.

Uprkos tome u Dubrovačko – neretvanskoj županiji koja koncesije dodijeljuje ističu da takva razina zadiranja u privatne svrhe nije prihvatljiva

Upravo zbog svega navdenog preko Facebooka je najavljen događaj pod nazivom „Piknik na Banjama!“, koji bi se trebao održati u subotu 22. srpnja.

Vrlo jednostavno pozovite najmilije, ponesite šugamane, hranu i piće, suncobrane i idemo napraviti piknik! Ne bi bilo loše ponijeti malo više pića da jadni zaštitari ne dehidriraju!“ stoji u opisu događaja.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI