ZBOG BURE SE OGLASIO I METEOALARM: Ledeni val stiže nakon snijega!

Igor Soban/PIXSELL

Najviša dnevna temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 4 do 9 Celzijevih stupnjeva.

U ponedjeljak će diljem Lijepe Naše prevladavati umjereno do pretežno oblačno. Snijeg se očekuje u Gorskom kotaru i Lici, a na Jadranu kiša, ali je snijeg mjestimice moguć i uz obalu.

Ponajprije će snijega biti navečer i u noći mjestimice biti i u istočnim i središnjim krajevima. Umjeren i povremeno jak sjeveroistočan vjetar zapuhat će umjereno, a na Jadranu jaka, na udare olujna, podno Velebita i orkanska bura. Najviša dnevna temperatura između -3 i 2, na Jadranu od 4 do 9 Celzijevih stupnjeva.

U utorak će na većem dijelu Jadrana prevladavati umjereno do pretežno oblačno, ponegdje uz malo kiše, na širem riječkom području u prvom dijelu dana moguće i snijega nošenog burom. Krajnji jug Jadrana uz više oblaka očekuje kišoviti krajnji jug Jadrana. U gorskoj Hrvatskoj oblačno uz snijeg, kojeg će biti i u unutrašnjosti zemlje, posebice u prvom dijelu dana. U većini kopnenih predjela u drugom dijelu dana očekuju se i sunčana razdoblja. I dalje vjetrovito, na kopnu uz umjeren, na udare i jak, sjeveroistočni vjetar, na Jadranu uz jaku i olujnu buru, ponegdje i s orkanskim udarima.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između -12 i -3°C u kopnenoj Hrvatskoj, na obali se očekuje od -2 do 4°C, a na otocima, ponajprije južnodalmatinskim, između 5 i 7°C. Najviše dnevne temperature na kopnu će biti od -6 do 0°C, a na moru većinom od 0 do 8°C.

Hladnije vrijeme



Uz sjeveroistočni vjetar u unutrašnjosti ponegdje je još u utorak i srijedu moguć snijeg, no najviše u gorju te na Kordunu, Banovini i u Posavini. Zatim od četvrtka posvuda uglavnom suho, uz povećanu mogućnost za maglu. Bit će postupno sve hladnije, javlja HRT.

Idućih će dana na moru biti vjetrovito uz jaku i olujnu buru s orkanskim udarima. Nakon srijede bura će slabjeti, a oborina će još biti uglavnom u utorak, i to još uvijek moguće i snijega. Temperatura će se i tu malo sniziti pri čemu će zbog bure osjet hladnoće ponegdje biti jače izražen nego u unutrašnjosti.

Od četvrtka nas, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, očekuje stabilno i sve sunčanije vrijeme, ali i dosta hladnije. Opet bi temperature mogle pasti i do -15 stupnjeva, a najhladnije će biti u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj.

Crveni alarm

Za ponedjeljak i utorak Meteoalarm je izdao crveno upozorenje za područje Kvarnera, podvelebitsko područje te Istru i to zbog jake i orkanske bure. Očekuju se udari bure i do 145 kilometara na sat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI