Zatvorena autocesta Zagreb-Split zbog velikog požara kod Perkovića

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tri Airtractora AT-802 gase požar na Dinari dok su na požarištu Muć-Neorić bila angažirana dva kanadera CL-415.

U Šibensko-kninskoj županiji nešto poslije 13 sati izbila su dva nova požara – prvi između Zatona i Rasline na nepristupačnom terenu  i drugi kod čvora Vrpolje u blizini autoceste, a na terenu su uz vatrogasne snage i tri kanadera.

Županijski centar 112 izvijestio je: “Dojava o požaru kod čvora Vrpolje  prema Perkoviću primljena je u 13,10 sati a na terenu su 27 vatrogasaca s deset vozila, a pomažu im i dva kanadera. Kuće nisu ugrožene, ali s obzirom na blizinu autoceste ograničen je promet“.

Između Rasline i Zatona opet gori, a kanader je poslan u pomoć vatrogascima. Na terenu je 25 vatrogasaca s deset vozila, a pomaže im jedan kanader. Kuće nisu ugrožene i gašenje je u tijeku.
Tri Airtractora AT-802 gase požar na Dinari dok su na požarištu Muć-Neorić bila angažirana dva kanadera CL-415.

Kanaderi su nakon gašenja toga požara krenuli na novo požarište Perković kod Šibenika, a novi zahtjevi za angažiranjem zračnih snaga stigli su za najnovija požarišta na lokaciji Košljun na otoku Pagu i na prostoru Rasline kod Šibenika, gdje požare gase po jedan kanader na svakom požarištu, izvijestila je Samostalna služba za odnose s javnošću Ministarstva obrane Republike Hrvatske (MORH).

“Zbog požara zatvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Prgomet i Šibenik u oba smjera. Vozače molimo za strpljenje.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI