Zastupnici se tek vratili s dugog godišnjeg, a već planiraju novi!

screenshot

Saborski zastupnici uskoro se vraćaju na posao nakon dugih i iscrpljujućih godišnjih koji su trajali samo dva mjeseca. Iako je na službenim stranicama Sabora donedavno pisalo da se na posao vraćaju 15 . rujna, izgleda da su datum uspjeli prolongirati za još tri dana pa se u saborske klupe vraćaju iduću srijedu. Šteta što ne dolaze u petak jer bi dobili prigodnu dobrodošlicu – dokčekala bi ih dva prosvjeda bijesnih građana koji si toliko dugačko plandovanje ne mogu priuštiti ni u snovima.

Kada konačno sjednu u saborske klupe, neće morati baš puno raditi. Name, netko je izračunao da do kraja godine našim marljivim zastupnicima preostaje još samo  tridesetak radnih dana, točnije – 34! U rujnu zastupnici imaju čak šest radnih dana, dok ih u listopadu čeka punih 15. Nakon što odrade tih tegobnih 21 dan rujna i listopada, slijedi im dvotjedni godišnji odmor da se ne bi previše umorili.

Orni i spremni za nove radne pobjede, krepki i odmorni na posao se vraćaju 14. studenog. Radit će mjesec dana, a onda ih 15. prosinca očekuje zaslužena zimska stanka od mjesec dana, do 15. siječnja.

Iako im je na dnevnom redu ostalo još 70 neraspravljenih točaka pa se brojka popela na čak 122, zastupnici su odlučili nastaviti u opuštenom ritmu od tri radna dana tjedno, od srijede do petka. Misli svatko da je njima lako.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI