Zastupnica SDP Glasovac optužila: „Netko preko noći mijenja Akcijski plan o obrazovanju“

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Uzvratila joj je Vesna Bedeković iz HDZ-a koja je pozvala na smirivanje tenzija te dodala da sve aktivnosti idu svojom dinamikom

Netko je, pod okriljem noći, daleko od očiju javnosti odlučio izmijeniti Strategiju znanosti, obrazovanja i tehnologije“, izjavila je danas u Saboru zastupnica SDP-a Sabina Glasovac. Također pozvala je premijera Plenkovića da odmah zaustavi takve pokušaje.

Odustanite od “masakra Strategije, dajmo obrazovnom sustavu da diše”, raspravljajmo o tome kako ćemo provesti ono što je Sabor donio, poručila je Glasovac u Hrvatskom saboru uoči popodnevnog sastanka premijera Plenkovića s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak te voditeljicom Stručnog povjerenstva za provedbu strategija Dijanom Vican koji se održava nakon što je u javnost izašla informacija da se preko Akcijskog plana za provedbu Strategije ona zapravo mijenja.

Strategiju obrazovanja, podsjeća SDP-ova zastupnica, Sabor je donio bez glasa protiv sa željom da se budućim naraštajima omogući moderno obrazovanje za 21. stoljeće.

Sabor donosi zakone kojih se svi moraju svi pridržavati, no netko je odlučio pod okriljem noći potpuno izmijeniti pravac koji je dao Sabor, netko je napravio novi Akcijski plan provede Strategije, ali nije stao samo na tome, nego si je uzeo za pravo da kroz taj dokument “derogira, masakrira samu Strategiju i negira odluke Sabora”, ustvrdila je Glasovac navodeći da je bez znanja Sabora mijenjamo čak 120 mjera koje donio Sabor, izbačeno 11 ciljeva, dodano 12 novih…

Uzvratila joj je Vesna Bedeković iz HDZ-a koja je pozvala na smirivanje tenzija te dodala da sve aktivnosti idu svojom dinamikom. „Pričekajmo sastanak, ne nasjedajmo na medijski linč koji se ponovno diže kad je u pitanju provedba Kurikularne reforme, pozvala je Bedeković i poručila da Kurikularna reforma nije zaustavljena, da se Akcijski plan oblikuje sukladno Strategiji.



Postojeći Akcijski plan o kojem je govorila zastupnica Glasovac, pozivajući se na procedure i ulogu Sabora, nikada nije prošao saborsku proceduru i nikada nije usvojen na razini Sabora“, uzvratila je Bedeković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI