Zahtjev za opziv ministrice Dalić uvršten na dnevni red Sabora

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

"Ta točka se automatizmom uvrštava u dnevni red", izvijestio je Jandroković

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izvijestio je u četvrtak kako je u saborski dnevni red uvršten prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva Martini Dalić, koji je podnijelo 37 zastupnika.

“Ta točka se automatizmom uvrštava u dnevni red”, izvijestio je Jandroković na početku saborskog zasjedanja.

Podsjećamo, oporba je u utorak Jandrokoviću predala zahtjev za opoziv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić koji je u ime svih podnositelja potpisao tajnik Mosta Nikola Grmoja. Na taj je zahtjev svoje potpise je stavilo 37 zastupnika, koji uključuju šest oporbenih klubova te nezavisne zastupnike.

Hrvatski će Sabor danas raspravljati o polugodišnjim informacijama o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike za prvo polugodište 2017., te prvo i drugo polugodište 2016., koje mu je podnijela Hrvatska narodna banka (HNB)

Vlada na ta tri spomenuta dokumenta HNB-a nije imala primjedbi, a matični Odbor za financije i državni proračun predložio je Saboru da ih primi na znanje. Polugodišnje informacije obuhvaćaju pregled gospodarskih kretnja, kretanja u financijskom sektoru i aktivnosti HNB-a u spomenutim razdobljima.



Pred zastupnicima će se naći i prijedlog zakona o muzejima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI