Vulin kaže kako je Plenković Srbima pljunuo u lice

Screenshot / Youtube

Iz Plenkovićeve izjave, kako smatra Vulin, vidi se što misli o Srbima, te da se u Hrvatskoj negiranjem zločina u Jasenovcu opravdava Oluja

zjavom da je Hrvatska bila žrtvom agresije Miloševićevog velikosrpskog režima srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin smatra kako je  hrvatski premijer Andrej Plenković pljunuo u lice Srbima u Hrvatskoj. Iz Plenkovićeve izjave, kako smatra Vulin, vidi se što misli o Srbima, te da se u Hrvatskoj negiranjem zločina u Jasenovcu opravdava Oluja.

Vulin je za sudjelovanje Plenkovića na božićnom domjenku SNV-a rekao kako je to trebala biti „lijepa gesta”.

“A on ih je pljunuo u lice i rekao da su Srbi agresori i da su napravili najveće zlo Hrvatskoj. Srbi su se rađali u Hrvatskoj i rađaju se stoljećima i vrlo je interesantno da budete agresor na zemlju u kojoj ste se rodili“, rekao je za TV Pink.

Ministru Vulinu je teško razumjeti tendencije u Hrvatskoj da se opravdava ustaštvo, a Jasenovac naziva radnim logorom, dok povijesne činjenice govore o tisućama žrtava među kojima je, kako je naveo, bilo i „20.000 djece“.

„Oni se na prvom mestu moraju ispričati sami sebi, jer mi Srbi od njih ne očekujemo više ništa. Od ljudi koji stoje ispred ustaških spomenika i pjevaju ’Za dom spremni’, govore da je Thompson njihov omiljeni šlager pjevač, ne očekujem ništa“, rekao je Vulin.



On je ocijenio kako Hrvati žele protjerati i ono malo Srba što je ostalo i da Srbi budu odgovorni za zločine koji su činjeni nad njima. “Dakle, treba poništiti ustaštvo, zločine koje su ustaše radile, a onda su Srbi agresori“, rekao je Vulin.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI