Vučić u Davosu: ‘Žele mi vezati jezik, zabraniti da govorim’

screenshot

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da kritike na račun činjenice da je baš on govorio o medijima u Davosu dolaze od onih koji imaju “apriori negativan stav” prema njemu i da se na to može samo osmjehnuti.

“Takvi bi mi zabranili da govorim, odakle mi pravo da govorim, odakle pravo nekima da me puste da govorim”, rekao je Vučić u dnevniku Radio televizije Srbije.

Prema njegovim riječima, to predstavlja ukidanje pravila da se čuje druga strana jer onda postoji samo sud takvih koji ga napadaju, a koji žele njemu “zavezati jezik i da ne smije ništa reći”.

“I kraj svega toga još da kažu da sam Hitler ili Pinochet, a i tada valjda ne smijem odgovoriti, jer ako bih odgovorio nekoga bih uvrijedio”, rekao je Vučić.

Dodao je da stanje u medijima “nije idealno”, i da će se morati napredovati i mnogo toga napraviti, ali da će se rezultati “pokazivati vrlo brzo”.



“Ne nerviram se, naučio sam na napade i kritike, što je rekao jednom premijer Bugarske Bojko Borisov, imam široka leđa i mogu to podnijeti”, rekao je Vučić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI