Vučić prihvatio poziv u Hrvatsku: ‘Razgovori neće biti laki, ali će biti korisni’

0
296
Srdjan Ilic/PIXSELL

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, izjavio je da prihvaća poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te je najavio svoj dolazak u Hrvatsku. Vučić se obratio javnosti nakon sastanka sa šefom EP-a u Beogradu.

Predsjednica: Pozvala sam Aleksandra Vučića u posjet RH!

Loading...

Prije nego što je govorio o posjetu, izrazio je veliko zadovoljstvo što je predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani posjetio Beograd te je izrazio zahvalnost za sve što čini za ulazak Srbije u EU.

“Europski parlament kontinuirano pruža podršku politici proširenja EU. Razgovarali smo o konkretnim temama, kako i na koji način da ubrzamo naš put. Mi smo u periodu od 2012. do 2017. trgovinsku razmjenu s EU-om povećali za 47 posto. Danas smo razgovarali o onome gdje nam ostaje najviše posla – pitanju Kosova. Razgovarali smo o regionalnoj stabilnosti, miru. To je za mene i za našu zemlju jedno od ključnih pitanja”, rekao je Vučić.

Nakon toga je rekao kako prihvaća poziv predsjednice Grabar-Kitarović. Dodao je kako od tog posjeta očekuje mnogo, prenosi N1.

“Gospodin Tajani je bio fer pa je rekao da bi možda trebao znati kakav je moj odgovor na poziv hrvatske predsjednice, ja sam mu rekao svoj odgovor – smatram da je za našu zemlju veoma važno što smo dobili poziv, mi taj poziv prihvaćamo i mislim da će se on odigrati 12. i 13. veljače. Razgovarat ću sa svim hrvatskim dužnosnicima, posjetit ću i predstavnike srpskog naroda. Nije vrijeme da govorimo teške riječi i vrijeđamo se. Vrijeme je da rješavamo probleme koje postoje između dvije države. Ne samo probleme prošlosti, nego da gledamo i u budućnost. Da mi s jedne strane pomognemo Srbima u Hrvatskoj, da vidimo što i mi trebamo napraviti po pitanju hrvatske manjine u Srbiji. Ali i da rješavamo probleme nestalih, probleme protjeranih osoba.

Ti razgovori neće biti laki, neće biti prijatni, ali će biti korisni i za Srbiju i za Hrvatsku. Ići ću u najboljoj vjeri da napravimo što više. Ići ćemo da pomaknemo neke stvari nabolje, ali da bude lošije od trenutnog stanja teško da možemo očekivati i da se toga trebamo bojati”, zaključio je Vučić.