Vučić: ‘Hrvati, kada nemaju što raditi, napadaju Srbiju!’

Srdjan Ilic/PIXSELL

Aleksandar Vučić komentirao je prosvjednu notu vezanu uz sukob u Sonti. Smatra kako sukob uopće nije međunacionalnog karaktera te kako je običaj u Hrvatskoj napadati Srbe kada nema drugih tema.

Tvrdi kako je to vrlo česta situacija i kako se ništa nije promijenilo, prenosi N1.

Predsjednik Srbije osvrnuo se i na izjavu Kolinde Grabar Kitarović, koja je rekla kako se u vrijeme blagdana ne bi trebale slati konfliktne poruke.

“Ja sam mislio da su pričali o nekonfliktosti za blagdane pa su podnijeli protestnu notu za nešto što su izmislili. Ali neka rade svoj posao. Mi ćemo se truditi izbjeći konflikte. Ovima u Zagrebu očito smeta istina”, rekao je Vučić.

Plenković pozvao Srbiju da zaštiti Hrvate koji tamo žive



Predsjednik vlade Andrej Plenković u četvrtak je pozvao Srbiju da zaštiti Hrvate koji ondje žive.

“Jasno osuđujem napad na Hrvate u Sonti”, kazao je premijer Plenković u uvodu sjednice vlade i dodao kako je tim povodom MVEP uložio prosvjednu notu srbijanskim vlastima.

“Pozivamo Srbiju da zaštiti svoje građane hrvatske nacionalnosti”, naglasio je premijer.

Podsjetimo, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov u utorak je izvijestio javnost da su tri mladića hrvatske nacionalnosti pretučena u vojvođanskom mjestu Sonti. Tamošnja policija je kasnije priopćila da je identificirala počinitelje i tvrdi da napad nije bio nacionalno motiviran.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI