Vučetić smatra kako je za izumiranje Hrvata kriva – politika

screnshot

Demografija Hrvatske je trenutno najgori problem s kojim se kao narod susrećemo. Podaci koji nam se svakodnevno objavljuju govore o onome što već dugo vremena znamo – o pravoj kataklizmi. Filozof Marko Vučetić, saborski zastupnik, navodi kako smo uz Litvance i najbrže izumirući narod na svijetu, a krivi tzv. političko hrvatstvo.

“IZUMIRUĆI HRVATI

Litvanci i Hrvati su najbrže izumirući narodi na svijetu. Društvo koje na djelovanje pokreće neprijateljstvo – prema nepoznatom, prema drugima, prema svojima i, konačno, prema sebi – ne može nego nestajati. Kada uništiš nepoznato, druge i svoje, uništio si i sebe, jer života nema bez života s drugima, život nije samoživot, samoživot je odlazak prema smrti.

Politika strahova i neprijateljstva, politika sjećanja na rat i prizivanje novih ratova, nije ništa drugo nego politika likvidacijskog postupka. Upravo tako promatram naše izborne cikluse – biramo članove za likvidacijsku skupštinu. Hrvatstvo koje je motivirano neprijateljstvom, nije hrvatstvo, nego likvidacija hrvatstva.

Hrvati su drugi najbrže izumirući narod na svijetu. Kad Hrvati izumru, nema više kulture sjećanja na hrvatskom jeziku. Hrvatstvo se razvija i brani kulturom, kultura počiva na suživotu i otvorenosti, ali i na sjećanju. Političko hrvatstvo, izraslo na neprijateljstvu i ratu, u funkciji je regrutiranja snaga koje hrvatsko društvo vode prema izumiranju. Srećom, ovog regrutiranja se neće imati tko sjećati.”, navodi.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI