Vučetić: ‘MOST je desničarska, klijentelistička, elitistička stranka’

screnshot

Kaže da se stranka odvojila od naroda

Nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić, kojeg je Nikola Grmoja isključio iz kluba MOST-a, oštro je gostujući na N1 televiziji, kritizirao bivše kolege.

“MOST se razišao sam sa sobom. Izgubio je vlastiti identitet, nikakv oblik nezavisnosti u MOST-u ne može opstati”, poručio je Vučetić.

Kaže kako je MOST nastao kao stranka u Metkoviću, ali da je nezavisnost dobio kada se u rad uključio Ivan Kovačić iz Omiša koji je, podsjetimo, napustio Sabor. “Mojim isključenjem, MOST se pokazao kao desna klijentelistička stranka”, rekao je Vučetić.

Objasnio je i činjenicu da ga je Nikola Grmoja isključio iz kluba iako o tome zastupnici nisu službeno glasali.

“Ta odluka ne može biti jednoglasna jer nitko nije digao ruku, nego jednodušna jer je Nikola uvidom u duše prisutnih zaključio da su za moje isključenje”, kaže zastupnik koji misli da se stranka nije mogla zadovoljiti niti njegovim govorom u kojem je podržao Istanbulsku konvenciju.



Dodaje da se stranka odvojila od naroda, nezavisnih lista i prepustila se u teme koje ne mogu biti aktualne poput arhiva i suverenizma.

Optužuje donedavne kolege za klijentelizam te da pogoduje samo malom broju članova stranke.

“MOST je od svega odstupio i zagrnuo se ruhom lažnog moraliziranja, ali pokazuju kako odstupaju od moralnih normi, ali ne i od povlastica i financijske koristi bavljenja politikom”, objašnjava Vučetić. Dodaje i da je MOST desniji od HDZ-a te da nikad neće koalirati s SDP-om. To je bilo jasno i nakon zadnjih izbora, ali trebali su naći neku ispriku, pojašnjava Vučetić.

Dodaje da se on klubu MOST-a pridružio dok je bio “substranačka struktura, između društvenog aktivizma, tada je u MOST-u bio i Ivica Relković i djelovao je Ivan Kovačić, tada je postojala šansa da MOST može definirati dva tri problema i nakon toga nestati s političke scene”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI