Vrdoljak komentirao izborne rezultate: ‘U dva najveća grada imamo šanse za pobjedu u drugom krugu’

Patrik Macek/PIXSELLL

HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš, koja će u drugom krugu pokušati maknuti Milana Bandića s čela metropole, kazala je da je rezultat više nego zadovoljavajući, da je prva utakmica odrađena, a nova je počela u ponoć

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u ponedjeljak je u stožeru stranke održao konferenciju za medije o rezultatima lokalniih izbora, u pratnji Anke Mrak Taritaš, Matije Posavca i Predraga Štromara.

“HNS je potvrdio svoj rezultat u prvom krugu od prije četiri godine i jasni rezultati pokazuju da smo treća stranka na lokalnoj tazini. Dva župana dobili smo već u prvom krugu, čestitam Matiji (Matija Posavec, dobio u prvom krugu Međimursku županiju) i kolegi Bajsu (HNS u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji podržao nezavisnog Damira Bajsa koji je također dobio u prvom krugu). Imamo i dva župana s izglednim šansama u drugom krugu: Predrag Štromar u varaždinskoj i Vladimir Šišljagić (nezavisni uz potporu HNS-a) u osječko-baranjskoj.

U dva najveća grada imamo šanse za pobjedu u drugom krugu – Zagrebu i Osijeku. U Dubrovniku smo ušli u drugi krug unatoč “lex Vlahušiću” i anketama koje su govorile da nemamo šanse”, kazao je Vrdoljak te nastavio nabrajati uspjehe.

Već u prvom krugu 18 gradonačelnika i načelnika. Njih dvadesetak je ušlo u drugi krug i imamo gotovo 500 vjećnika. Ako izuzmemo rezultat u Zagrebu mi smo napravili potvrdu treće stranke na lokalnoj razini. Ako zbrojimo rezultat s kolegama iz IDS-a, koji su naši politički partneri, tada smo druga politička snaga u Hrvatskoj, a mogući uspjeh u Zagrebu bio bi spekatkularan, pogotovo za građane Zagreba. Brojevi pokazuju da građani razumiju da nismo svi isti. Pokazalo se da je Hrvatska kao i Europa doživjela vrhunac u populističkim politikama. Ono što se dogodilo u Nizozmskoj i Francuskoj se sada polako događa i u Hrvatskoj.”

HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš, koja će u drugom krugu pokušati maknuti Milana Bandića s čela metropole, kazala je da je rezultat više nego zadovoljavajući, da je prva utakmica odrađena, a nova je počela u ponoć, piše N1.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI