Vlada o odgovornosti ministrice Žalac

screenshot

Inače, ministrica je u vozilu bila bez važeće vozačke dozvole

Djevojčica iz Vinkovaca teško je ozlijeđena u subotu oko 10 sati nakon što je na nju naletio osobni automobil Peugeot 308 kojim je upravljala Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, sa ministricom Žalac u automobilu bilo i jedno od njezino troje djece te da se s njime zaputila u vinkovačku bolnicu zbog određenih zdravstvenih tegoba koje je dijete imalo.

Također je iz Ministarstva poslano očitovanje u kojem se navode već poznate okolnosti nesreće i kratka izjava.

“S obzirom na šok za obje obitelji, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o cijelom slučaju očitovat će se nadležne službe. U poslijepodnevnim satima gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete”, izvijestili su u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU.

Iz Vlade poručuju da ne vide nikakvu političku odgovornost ministrice zbog prometne nesreće. Smatraju da se nesreća kakva se dogodila Gabrijeli Žalac može dogoditi svakome, da ministrica nije postupila neodgovorno, već suprotno.



U Vladi pojašnjavaju da je ministrica odmah zaustavila automobili i pomogla unesrećenoj djevojčici, pokazala je brigu za njezino stanje, a osim toga, posjetit će je u bolnici.

“Dakle, učinila je sve što je mogla i trebala”, rekli su u Vladi za Jutarnji list.

Ministrica Žalac zapravo rijetko vozi jer u pravilu vozi njezin suprug, a kada joj je istekla vozačka dozvola u Vladi nisu znali reći.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI