Vlada ismijala oporbu povodom zahtjeva za opozivom M. Dalić: Peruća nije rijeka…

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Iz Vlade su taksativno pobrojali sve netočnosti koje je oporba uspjela napisati u dokumentu upućenom vladajućima

Vlada je odbacila kao neutemeljene i neosnovane sve navode oporbe koja traži opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice Martine Dalić, a u učitovanju na prijedlog 37 oporbenih saborskih zastupnika, iz Vlade su taksativno pobrojali sve netočnosti koje je oporba uspjela napisati u dokumentu upućenom vladajućima, piše N1.

Da je oporba u Prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja pogrešno navela dužnost koju obavlja Dalić, već je prije nekoliko dana javno upozorio šef Kluba saborskih zastupnika HDZ-a Branko Bačić, a na to je u svojem očitovanju predlagateljima ukazala i Vlada podsjetivši da je Martina Dalić “potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, a ne kako navode predlagatelji potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva”.

Između ostalog, Vlada je odbacila i tvrdnje oporbe vezane uz izgradnju plinske termoelektrane, a pritom nije propustila oporbenjacima “podcrtati” da su izmislili jednu hrvatsku rijeku.

“U odnosu na točku 5. Prijedloga u kojoj predlagatelji navode ‘… da se potpredsjednica Vlade i ministrica u nekoliko navrata javno zalagala za izgradnju termoelektrane na rijeci Perući’ Vlada ističe da u Republici Hrvatskoj ne postoji rijeka s imenom Peruća”, navodi Vlada u svojem očitovanju i dodaje: “U Republici Hrvatskoj postoji rijeka Cetina na kojoj je 1958. godine podignuta brana Peruća čime je potopljeno naseljeno područje veličine oko 15 km2 i stvorena umjetna akumulacija nazvana Perućko jezero koje se koristi za reguliranje rada hidroelektrana Peruća, Đale i Zakučac”.

“Ukoliko su predlagatelji u svom Prijedlogu imali na umu prijedlog projekta za izgradnju kombi kogeneracijske plinske elektrane na prostoru negdašnjeg kamenoloma na obali umjetnog akumulacijskog jezera Peruća tada Vlada ističe da su svi stavovi potpredsjednice Vlade i ministrice definirani stavovima i aktima resornih ministarstava i tijela državne uprave zbog čega Vlada u cijelosti odbacuje tvrdnje da je potpredsjednica Vlade i ministrica iznosila neistinite tvrdnje!”, zaključuju Banski dvori.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI