Vlada: HOS-ova ploča ostaje u Jasenovcu

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Prijedlog odgovora Ministarstva uprave temelji se na proučavanju zakonske regulative koja ne predviđa sankcije za pozdrav "Za dom spremni"

Ministarstvo uprave trebalo bi objaviti da nema zakonskog uporišta za micanje sporne ploče s pozdravom „Za dom spremni“ koju su bivši pripadnici HOS-a postavili u Jasenovcu. Odgovor je to na SDP-ovu interpelaciju zbog sporne ploče na kojoj se nalazi amblem HOS-a s spomenutim pozdravom.

Kako doznaje Večernji list Vladin odgovor već je napisan, a ministar uprave Kuščević mora ga još proći s premijerom Plenkovićem.

Prijedlog odgovora Ministarstva uprave temelji se na proučavanju zakonske regulative koja ne predviđa sankcije za pozdrav “Za dom spremni”. Dok se zakonska regulativa ne izmijeni, piše Večernji, nema uporišta u zakonu da se HOS-ova ploča, postavljena u studenom lani, makne iz Jasenovca.

S druge strane, nitko ne brani da netko podigne tužbu na sudu, uz argument da HOS-ova ploča u Jasenovcu vrijeđa njegove osjećaje ili sl., pa da sud donese odluku može li ona tamo biti ili ne“, rekao je neimenovani izvor iz Vlade RH.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI