VINKOVAČKE JESENIViše od 7 500 sudionika

Manifestaciju ove godine otvara koncert Guiliana, a najavljeni su i TBF, Klapa Cambi s Ivanom Šebaljom & The Bechars, Zlatko Pejaković, Jole, Ivan Zak, Zvonko Bogdan, Slavonske lole, Pravila Igre, Marija Pavković Snaša te Tamburaši za dušu

U programima 53. Vinkovačkih jeseni koje će se održati od 7. do 16. rujna bit će više od 7500 sudionika, a očekuje se kako će više od 30 događanja te tradicjske manifestacije pratiti oko 120.00 posjetitelja, rečeno je na konferenciji za novinare organizatora 53. Vinkovačkih jeseni.

“Ove godine imamo veliki broj koncerata u uvodnom dijelu, tu su i Folklorne večeri, ali i onaj zadnji vikend obilježen manifestacijama na koje smo naviknuli – od otvorenja Šokačkih divana do Mimohoda, koji je središnji dio Vinkovačkih jeseni. Vjerujem da će Vinkovčani biti zadovoljni ovogodišnjim Vinkovačkim jesenima, a i svi oni gosti i turisti koji u tom vremenu prođu kroz naš grad”, kazao je predsjednik Organizacijskog odbora, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni održat će se pod geslom “Pregršt istine”, što će biti i tema svečanog otvorenja manifestacije za koji je scenarij napisala Ana Cvenić, nadahnuta djelima zavičajne književnice Mare Šverl Gamiršek.  Svečano otvorenje predviđeno je za petak, 14. rujna, a manifestacija se nastavlja Državnom smotrom hrvatskoga izvornog folklora, 15. i 16. rujna te zatvara Svečanim mimohodom i najvećim šokačkim kolom u nedjelju 16. rujna. Od 7. do 12. rujna na programu su Foklorne večeri, a 8. i 9. rujna Dječje vinkovačke jeseni.

“Na Folklornim večerima nastupit će 51 folklorno društvo. Držimo razinu kvalitete koja je vrijednost Vinkovačkih jeseni. KUD-ovi će se predstaviti svojim programima, a odabrat će se jedan koji će cijele godine predstavljati Županiju, grad i Vinkovačke jeseni. Imamo i Dječje vinkovačke jeseni s oko 60 dječjih skupina, preko 30 domaćih i 25 gostujućih skupina. Ovim opetovano dokazujemo da Vinkovačke jeseni imaju budućnost i da mi kao organizatori vodimo računa o njihovom razvoju”, poručio je tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Đurković.

53. Vinkovačke jeseni donose bogat glazbeni i zabavni program. Manifestaciju ove godine otvara koncert Guiliana, a najavljeni su i TBF, Klapa Cambi s Ivanom Šebaljom & The Bechars, Zlatko Pejaković, Jole, Ivan Zak, Zvonko Bogdan, Slavonske lole, Pravila Igre, Marija Pavković Snaša te Tamburaši za dušu. Uz to, organizatori najavljuju svakodnevne nastupe tamburaških sastava na Slavonskom sokaku, 10. međunarodni hip hop festival pod nazivom “Hip-Hop na Orionu”, Vinski grad i druga događanja.



“Očekujemo 120.000 posjetitelja što zapravo najviše govori o našoj manifestaciji. Nadam se da će svatko pronaći nešto za sebe u sadržajima koje smo pripremili. Bogat je i OFF program na kojem proteklih godina nešto više radimo. Ove ćemo godine dodatne napore uložiti u uređenje gradskog parka. Vinski grad je zbog berbe za razliku od prošle godine ograničen na 5 dana, ali vjerujem da će svi uživati u programu koji se odvija na tri različite lokacije”, kazala je direktorica vinkovačke medijske kuće Novosti Mirjam Jukić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI