Vikend prognoza: Stiže nam promjena

Grgo Jelavic/PIXSELL

Za vikend će biti hladnije, pri čemu će već do subote ujutro u gorju biti i novog snježnog pokrivača

Vrijeme danas će opet biti promjenljivije i oblačnije, uz povremene mjestimične oborine, osobito u subotu na Jadranu i područjima uz njega.

Za vikend će biti hladnije, pri čemu će već do subote ujutro u gorju biti i novog snježnog pokrivača, javlja HRT. Moglo bi pasti i do 10 centimetara novog snijega. Na Jadranu će zapuhati prolazno jaka, na udare mjestimice i olujna bura. Od ponedjeljka ponovno stabilnije, uz porast dnevne temperature, ali će jutra biti relativno hladna.

U istočnoj će Hrvatskoj i petak početi s mjestimičnom maglom, mjestimice i dugotrajnijom, nakon koje će biti sunčanih razdoblja, a prema večeri i sve više oblaka, u noći na subotu ponegdje i kiše, češće u Posavini. Vjetar slab jugozapadni i južni, navečer će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od -5 do -3 °C, a najviša dnevna uglavnom između 9 i 12 °C.

U središnjoj Hrvatskoj još i malo viša. Ujutro će mjestimice biti magle, zatim postupno naoblačenje, malo kiše već kasno poslijepodne ponegdje na sjeverozapadu, ali navečer i drugdje. Slab jugozapadni vjetar u večernjim će satima zamijeniti sjeveroistočnjak.

Na zapadu zemlje već od jutra ponegdje dosta oblaka, ponajprije na širem riječkom području, gdje može biti i slabe kiše. No, kiša će biti češća i izraženija navečer i u noći na subotu, kada će uz zahladnjenje u gorju prijeći u snijeg. Vjetar slab, u gorju jugozapadni, a na moru i jugo. Jutarnja temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici od -5 do 0 °C, a na moru između 2 i 7 °C. Najviša dnevna od 6 do 11 °C, u predjelima s dužim sunčanim razdobljima i malo viša.



Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ujutro ponegdje moguće i sumaglicu ili maglu. Prema večeri jače naoblačenje, zatim i kiša. Vjetar slab, uglavnom jugo i jugozapadnjak.

I na jugu Hrvatske slično. U početku djelomice sunčano, a zatim će se oblaci polako gomilati i u noći na subotu mjestimice može pasti malo kiše.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI