Vidović se zahvalila Dalić: ‘Ovo je naš novac, interes naših kompanija i mi ćemo ga dovesti do kraja’

screenshot

„Cijelom procesu ne pomaže psihoza koja se stvara u janovsti“, rekao je Peruško

Članovi Privremenog vjerovničkog vijeća i izvanredni povjerenik Agrokora d.d. Fabris Peruško dali su izjave za medije vezane uz tijek procesa postizanja nagodbe.

Na pressici su, uz Fabrisa Peruška i Irenu Weber, Marica Vidaković, kao predstavnica vjerovnika te predstavnici ruskih banaka i Knightheada.

U trećem mjesecu prošle godine nije se činilo kako će do ovoga doći. U tome su bili najvažniji vjerovnici. U tom trenutku Kriza je iza nas, stabilizacija poslovanja i likvidnost društva – danas imamo na primjeru slučaja Agrokor“, kazala je Marica Vidaković, predstavnica vjerovnika. „U samom smo finišu, on je relativno dobro završio kako je mogao završiti, da se nije riješila sistemska kriza“, rekla je.

Cijelom procesu ne pomaže psihoza koja se stvara u janovsti. To usporava sami tijek procesa. Što se tiče samog procesa – veliki problem su osporavanja tražbina. To usporava proces i onemugućava nam da ga na uspješan način privedemo kraju“, rekao je Peruško.

Politika je trebala prestati 08.04 kada je donesen zakon i trebala je provjeravati. Ovo je naš novac, naše kompanije i mi ćemo ga voditi. Željela bi se zahvaliti Martini Dalić koja je u tom trenutku bila nama na svakodnevnom raspolaganju.” izjavila je Marica Vidović.



Podsjetimo, Izvanredna uprava Agrokora objavila je u ponedjeljak revidirane konsolidirane rezultate grupe Agrokor i Agrokora d.d. za 2017. godinu.

Izvješće izvanredne uprave za razdoblje od 11. travnja do 10. svibnja pokazuje da je sektor maloprodaje i veleprodaje u prva je tri mjeseca ostvario 2,87 milijardi kuna prodajnih prihoda, uz negativnu EBITDA (dobit iz operativnog poslovanja, u koju nije uključena naknada za upravljanje) od 4,2 milijuna kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI