(VIDEO) Slovenija i Srbija potvrdile dobre i prijateljske odnose

0
284
screenshot

Borut Pahor izjavio je da podržava Srbiju na njezinu europskom putu

Slovenski predsjednik Borut Pahor razgovarao je u četvrtak u Ljubljani sa srbijanskom premijerkom Anom Brnabić koja je u radnom posjetu Sloveniji, a Pahor je rekao kako je Srbija partner i politički sugovornik Slovenije u regiji, objavio je ured slovenskog predsjednika.

U razgovorima su istaknuti dobri i prijateljski odnosi, te jačanje gospodarske suradnje, a Pahor je rekao da je Srbija za Sloveniju važan gospodarski partner i politički sugovornik na zapadnom Balkanu, navedeno je u priopćenju nakon razgovora.

Loading...

Kako se dodaje, Brnabić i Pahor su se složili da bez obzira na razlike u regiji između različitih država postoji interes “da se poštuju ugovori i međunarodno pravo i da nema drugog sigurnog oslonca za mir jer sve drugo može voditi u nestabilnost”.

U vezi s kandidaturom Srbije za članstvo u EU i njenim pregovorima, Pahor je kazao da će Slovenija i dalje kao i do sada podržavati Srbiju na njenom putu, ali da je zato što je proširanje EU-a trenutno izvan prioriteta potrebno da Srbija kao “iskrena kandidatkinja” napreduje u reformama, kako bi bila spremna za ulazak kad za to dođe vrijeme.