(VIDEO) Požari i eksplozije potresaju okolicu Bostona

screenshot

Policija je na Twitteru ustvrdila da je prerano za bilo kakve spekulacije oko mogućeg uzroka

Niz eksplozija i požara potresao je u četvrtak više desetaka stambenih naselja zahvativši nekoliko gradova sjeverno od Bostona, a velik broj ljudi evakuiran je zbog prisutnosti mirisa plina, izvijestila je policija savezne američke države Massachusetts.

Za sada nema službenih dojava o ozlijeđenima, no list Eagle Tribune na svojoj je web stranici objavio kako u eksploziji jedne kuće u gradu Lawrenceu u okolici Bostona ima ozlijeđenih.

Policija je na Twitteru ustvrdila da je prerano za bilo kakve spekulacije oko mogućeg uzroka, no lokalni mediji prenose kako je vjerojatno riječ o puknuću plinovoda uslijed prevelike kompresije.

Do eksplozija i požara došlo je u gradovima Lawrence, Andover, North Andover i Methuen sjeverno od Bostona.

Molimo sve koji imaju plin u kući da do daljnjega napuste svoje domove”, izjavio je upravitelj grada North Andovera Andrew Maylor za lokalnu televizijsku postaju.



Državna policija objavila je da je ukupno prijavljeno 39 eksplozija i požara, ali se očekuje da će ta brojka nastaviti rasti. Pozvala je sve stanovnike zahvaćenih gradova koje opskrbljuje plinska tvrtka Columbia Gas, jedinica tvrtke NiSource Inc, da se evakuiraju dok ne završi proces dekompresije plinovoda.

Istragu je pokrenuo i FBI, koji je priopćio da u koordinaciji s policijom provodi procjenu situacije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI