(VIDEO) Njemačka 21 godinu hranila Bin Ladenova tjelohranitelja te mu isplatila gotovo 300.000 eura!

screenshot

Prije otprilike tri godine, njemačka kancelarka Anglela Merkel pozvala je sve migrante u Europu i Njemačku. Na određeni način, Anglela Merkel, ponovno je oživila poznatu frazu koja se povezuje s kipom Slobode u New Yorku.

Od poziva migrantima do deportacije “sumnjivih”

Ta fraza glasi “dajte nam svoje umorne, siromašne, zbijene mase koje čeznu za dahom slobode”. Sasvim sigurno, nije mislila dajte nam i teroriste, ali s izbjeglicama je stiglo i dosta osoba s lošim namjerama i krajnje sumnjivim biografijama.

Jedan od takvih je i bivši tjelohranitelj pokojnog, i pomalo zaboravljena, osnivača Al-Qaede Bin Ladena. Stanoviti gospodin kojega su vlasti identificirale kao Sami A. živio je spokojno u Bochumu. Prema objavljenim informacija, riječ je o Tunižaninu. Policija ga je uhitila u ponedjeljak tijekom razgovora u njemačkom federalnom uredu migrante i izbjeglice (BAMF). Nakon što su saznali prošlost gospodina Sami A., odlučili su ga deportirati nazad u Tunis. Prema glasnogovorniku BAMF-a, procedura je u tijeku. Priprema se potrebna dokumentacija i lokalna viza, sve po pravilima službe. Pedantni Nijemci, ne mogu tek tako protjerati Bin Ladenova tjelohranitelja. Kod njih ništa ne ide bez valjane papirologije. Ipak, ovoga puta, intervenirao je ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer, koji je u posljednje vrijeme zauzeo nov stav o davanju azila migrantima.

Sami A. živi u Bochumu od 1997., a svaki mjesec Njemačka je plaćala njemu i njegovoj peteročlanoj obitelji prosječno 1.168 eura. Ovom dinamikom, Bin Ladenovu tjelohranitelju kroz dvadesetak godina isplaćeno je gotovo 300.000 eura. Sami A. odbija sve optužbe i tvrdi da se u Pakistanu bavio obrazovanjem i religijom. Na ovog potencijalnog terorista pozornost su prvo skrenuli iz desničarskog AFD-a (Alternative za Njemačku). To je bilo prije tri godine, ali tada nije bio deportiran jer je sud strahovao da bi mogao biti podvrgnut mučenjima i neljudskom tretmanu u Tunisu. Zato je veoma zanimljiv trenutak deportacije nesretnog Tunižanina.



Je li Sami A. žrtveno janje?

Ako u 21 godinu života u Njemačkoj nije počinio nikakvo kazneno djelo, čini se besmislenim protjerivati ga retroaktivno zbog navodne bliskosti s pokojnim Bin Ladenom. U hajku se uključio i utjecajni tjednik Der Spiegel koji tvrdi da je Sami opasni radikalni propovjednik. Također je otkriveno da ga je ministarstvo unutarnjih poslova stavilo na listu osoba koje su sposobne počiniti teroristički čin. Ovdje možete pogledati prilog televizije “Russia Today”.

Pojedini strani analitičari upozoravaju da bi Sami mogao biti žrtveno janje velikih promjena u njemačkoj migrantskoj politici. Nema dvojbi da ga je Njemačka mogla deportirati prije nekoliko godina, ali tada očito nije postojala politička volja za rješavanje problema s azilantima. U prvoj fazi Njemačka je primala sve migrante. Sada ih selektivno deportira i otežava im odobravanje azila. Sve navedene mjere previše su spore i samo je pitanje vremena kada će se Njemačka odlučiti na masovnu deportaciju ili premještanje migranta u druge europske zemlje.

Čak i ako se to ne dogodi, slijedi novi val izbjeglica i migranata, ali Njemačka ih neće dočekati raširenih ruku.

U Europi smatraju da je došao red na druge države da pokažu svoje gostoprimstvo. Nema sumnje, među državama od kojih se očekuje da preuzmu dio tereta, nalazi se i Hrvatska.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI