(VIDEO) Nametnuta je podjela na lijeve i desne – ovo je borba suverenista i globalista!

screenshot/YouTube

Neprihvatljivo je da državni dužnosnici i nositelji državne vlasti budu političari koji promiču i provode politiku koja je u potpunoj suprotnosti s nacionalnom politikom – ili još gore, koji su bili sudionici, istomišljenici ili zagovornici velikosrpske politike i agresije na Hrvatsku, a protiv suverene hrvatske države

U HRT-ovoj emisiji Scaner, novinarka Karolina Vidović Krišto upozorava na zabrinjavajuće pojave manipuliranja narodnim manjinama, ističući opasne političke nelogičnosti i presedane te povlačeći analogiju s hrvatskom situacijom.

O krizi vlasti u Makedoniji – makedonski suverenisti prosvjeduju mjesecima protiv koalicije bivših komunista i predstavnika albanske narodne manjine, zato što bi takva pro-albanska vlast temeljena na programu izrađenom u inozemstvu uz potporu stranih diplomata dovela u pitanje suverenost Makedonije.

Srpski mediji i srpska narodna manjina osuđuju takvu politiku i protive se Tiranskoj platformi. Tiranska platforma politički je program koji je izrađen nakon sastanka svih lidera albanskih stranaka u Tirani (Albaniji), i to pod pokroviteljstvom albanskoga premijera. Srpska narodna manjina u Makedoniji, koja je daleko manja od one albanske, stala je uz makedonske suvereniste. Bravo!

Neka taj i takav kriterij primijene i u Hrvatskoj – postavke predstavnika albanske narodne manjine u Makedoniji jednako su neprihvatljive kao i postavke parlamentarnih predstavnika srpske narodne manjine u Hrvatskoj. Odlazak u Albaniju za stvaranje političkog programa Tiranske platforme jednako je neprihvatljiv kao i odlazak parlamentarnih predstavnika srpske narodne manjine u Beograd radi izrade i provedbe političkog programa velikosrpske platforme SANU 1 i 2.

Neprihvatljivo je da državni dužnosnici i nositelji državne vlasti budu političari koji promiču i provode politiku koja je u potpunoj suprotnosti s nacionalnom politikom – ili još gore, koji su bili sudionici, istomišljenici ili zagovornici velikosrpske politike i agresije na Hrvatsku, a protiv suverene hrvatske države.



U drugom dijelu se govori o francuskim predsjedničkim izborima.

Obje teme mogu se staviti pod zajednički nazivnik – neadekvatna je nametnuta podjela na lijeve i desne, ovo je borba suverenista i globalista.

Za jasnije razumijevanje pogledajte videoprilog:

https://www.youtube.com/watch?v=gS4_jwkqUv4

Facebook Comments

Loading...
DIJELI