Vedrana Rudan o svećenicima, Crkvi ali i braniteljima

Foto: Wikimedia Commons

U opsežnom razgovoru za Novi list poznata hrvatska spisateljica Vedrana Rudan progovorila je među ostalim i o svojoj novoj knjizi Život bez krpelja.

Kako je navela, svatko tko ima djecu zna što je htjela reći međutim o tome se šuti.

“Naša odluka da rodimo dijete ili namjerno oplodimo neku ženu, najstrašnija je odluka koju može donijeti ljudsko biće”, misli Rudan te objašnjava kako su uzrok tome strah i briga koju roditeljstvo sa sobom nosi, usprkos ljubavi prema djetetu.

Roditeljima se osobito kad djeca krenu odrastati nameće mnogo pitanja, na koja je analizira spisateljica nezgodno i teško iznaći odgovor.

Uz to dotakla se i Katoličke crkve, ali i drugih intrigiratih tema.



“Katolička crkva. Organizacija koja se stoljećima bavi sijanjima mržnje, krađom i propovijedanjem “mira” i “dobra”. Kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu. Zapanjilo me da ti monstrumi u mantijama idu toliko daleko da u Hrvatskoj koja je laička zemlja organiziraju “katolički ginekološki samit” na kojem mužjaci koji baš ništa ne bi smjeli znati o “ginekologiji” raspredaju o njoj kad da su trideset godina bez pauze proveli među ženskim nogama” poručila je Rudan koja je ogorčena i zbog “urlikanja” protiv abortusa.

“Ludim i kad čujem kako urlaju “dragovoljci” kojima nikad dosta love. Ako su se borili za nešto bolje zašto se ne odreknu ogromnih mirovina i ne krenu opet u rat ovaj put u rat protiv korumpiranih političara”, upitala je spisateljica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI