Valentin Inzko i Grabar Kitarović suglasni da je nužno da se političke stranke u BiH dogovore o izmjenama izbornog zakona

Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko suglasili su se u srijedu kako je nužno da političke stranke u BiH postignu dogovor o izmjenama izbornog zakona da bi se nakon izbora u listopadu mogla formirati nova vlast.

Grabar-Kitarović se s Inzkom sastala tijekom službenog posjeta BiH, a austrijski je diplomat nakon toga novinarima kazao kako su uz problem izmjena izbornog zakona razmotrili i druge izazove koji stoje pred BiH na putu euroatlantskih integracija u čemu Hrvatska može pomoći BiH svojim iskustvom.

“Izradili smo neke moguće opcije no još je rano o tome govoriti. Najvažnije je da postoji politička volja. Bude li rezultata na kraju nitko neće biti potpuno zadovoljan no to su kompromisi”, kazao je Inzko pojašnjavajući kako je najvažnije naći rješenje za izbor zastupnika u Dom naroda parlamenta Federacije BiH.

“Najvažnije je da se presuda ustavnog suda BiH provede i da se izbori održe”, kazao je Inzko.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI