Uzeli smo samo 9% od 10,7 milijardi eura iz EU-a, ministrica Žalac proziva prethodnike

Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

Prošle godine koju kao spornu ističe Žalac, ministar je bio njezin kolega Tomislav Tolušić

I po ugovaranju i po isplati novca iz europskih fondova, naša je zemlja na začelju ljestvice članica Europske unije. Na Razvojnom forumu za Kontinentalnu Hrvatsku u Vinkovcima, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac objasnila je tko je za to kriv, piše dnevnik.hr.

”Kada govorimo o isplaćenim sredstvima onda moramo reći da nismo imali što praktički niti ovjeriti, jer nije bilo natječaja u prošloj godini, to su stvari kojima svjedočimo”, rekla je ministrica Žalac okrivljujući svoje prethodnike za ovakvo stanje.

A prošle godine koju kao spornu ističe Žalac, ministar je bio njezin kolega Tomislav Tolušić. Ima Žalac kritika i na račun sadašnjih suradnika.

”Na žalost još uvijek čekam zahtjeve za nadoknadom sredstava od velikih projekata i s tim nisam zadovoljna i tu moramo jako puno napraviti iskoraka”, kazala je Žalac.

Stručnjaci kažu da je cijela procedura složena i da se trebalo bolje planirati.



”Kad vam se objavi natječaj i kad dobijete pet puta više prijava nego što imaju sredstva, to je dokaz da je loše programirano ovo razdoblje”, objašnjava Stjepan Ribić iz Regionalne razvojne agencije osječko-baranjske županije.

Sve uzima i mnogo vremena što pokazuje i primjer nedavno otvorene vukovarske tržnice. Najprije je izgrađena, a tek je na otvorenju potpisan i ugovor o njezinu EU financiranju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI