UVIJENI VUČIĆ U DAVOSU: ‘Plenković i Grabar Kitarović imaju otvoren poziv za dolazak u Beograd, razgovori su ljekoviti’

Davor Javorovic/PIXSELL

"Hrvatska je za naš važna zemlja kao što je premijer Plenković rekao da je Srbija važna za Hrvatsku", rekao je Vučić

Srbijanski šef vlade Aleksandar Vučić u Davosu je izjavio da hrvatski premijer Andrej Plenković, kao i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, imaju otvoren poziv za dolazak u Beograd. Naglasio je da su razgovori “uvijek ljekoviti” za odnose između zemalja i za očuvanje mira i stabilnosti regije.

“Premijer Plenković ima otvoren poziv s moje strane da posjeti Beograd kada god to želi. Dobrodošao je u Beograd ili bilo koje drugo mjesto na teritoriju Srbije kao i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović”, izjavio je Vučić.

Dodao je i da između Hrvatske i Srbije ima mnogo pitanja koja se trebaju riješiti, no”za razliku od hrvatskih političara ja ne želim unaprijed govoriti o svim stvarima koje bi Srbija mogla stavljati na teret svojim susjedima. Želim da mi razgovaramo o tome otvoreno i da vidimo što možemo a što ne možemo riješiti”, istaknuo je Vučić prije panela na kojem sudjeluje s hrvatskim premijerom, Kurzom i ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom te povjerenikom za proširenje Johannesom Hahnom.

Vučić navodi i da je na njemu da “štiti interese Srbije, ali da ni u jednom trenutku ne ugrozi interese Hrvatske jer je u našem zajedničkom interesu čuvanje mira i stabilnosti u regiji. Hrvatska je za naš važna zemlja kao što je premijer Plenković rekao da je Srbija važna za Hrvatsku”.

I Plenković i Vučić potvrdili su da bilateralni susret njih dvojice nije bio planiran u Davosu, a na novinarsko pitanje bi li do takvog sastanka trebalo doći prije parlamentarnih izbori u ožujku u Srbiji, Vučić je odgovorio da bi do “takvog sastanka trebalo doći prije bilo kakvih izbora”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI