USKOK ISPITAO BRKIĆA? Varga ga pitao treba li zaista uništiti sve podatke

facebook

Milijan Brkić navodno je ispitan u USKOK-u. Naime, ako su u odnosu na Blaža Curića ispitani svi predviđeni svjedoci, tada je ispitan trebao biti i Milijan Brkić. Informacija im je, piše Jutarnji, potvrđena neslužbeno, no nije bilo moguće doznati što je drugi čovjek HDZ-a točno rekao istražiteljima.

Prema informacijama koje oni posjeduju, Varga je navodno putem Messengera Brkiću poslao poruku s pitanjem treba li zaista uništiti sve podatke. Iako ga je zasad istražiteljima nepoznata osoba nazvala i upozorila da uništi sve hard diskove i sve stickove, on to nije učinio i policija je pronašla sve falsificirane poruke.

Podsjetimo, prije dva dana Županijski sud u Osijeku donio je odluku o produljenju pritvora za još dva mjeseca za Blaža Curića, Brkićevog kuma, te Franju Vargu, osumnjičenog krivotvoritelja.

Curiću je pritvor produljen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Vargi zbog opasnosti od ponavljanja, ali i zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke.

Franju Vargu USKOK sumnjiči da je izradio lažnu SMS prepisku između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog suca koji je sudio Zdravku Mamiću i ostalima, a prema kojoj je Cvitan prije objave prvostupanjske presude pritiskom na suca tražio da donese osuđujuću presudu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI