UPOZORILI SLOVENIJU: ‘Priznanje Guaida je greška’

Venezuelski veleposlanik Alonso Chacon Escamillo posjetio je u petak Ljubljanu te na sastanku sa slovenskim dužnosnicima kazao da je priznanje Juana Guaidoa za privremenog predsjednika te južnoameričke države “greška” slovenske vlade.

Najavio je da bi, kako ju je nazvao, legitimna vlada predsjednika Nicolasa Madura zbog takve odluke koju je vlada Marjana Šareca donijela u četvrtak mogla donijeti “protumjere”, objavili su slovenski mediji.

Venezuela pridržava pravo odgovora na odluku Slovenije koja je “porepoznala” legitimnost Juana Guaidoa, ali neće donositi takve mjere dok o tome ne primi službenu slovensku obavijest, kazao je Chacon Escamillo, venezuelski veleposlanik sa sjedištem u Austriji, zadužen za Sloveniju,.

Veleposlanik je u jednoj knjižari u Ljubljani prisustvovao skupu nevladinih društava koje namjeravaju skupljati potpise za peticiju kojom žele izraziti potporu Nicolasu Maduru kao legitimnom venezuelskom predsjedniku, objavili su slovenski mediji.

Pitanje pridruživanja mjerama EU-a kojima je integracija reagirala na krizu u Venezueli izazvalo je neslaganja u slovenskoj vladi, ali je ipak donesena odluka da se kao privremeni predsjednik do slobodnih i demokratskih izbora prizna predsjednik sadašnje narodne skupštine Venezuele. Tome se je suprotstavila stranka Ljevica (L) koja Šarecovu vladu podržava u većini njenih projekata, a upozorenjem da bi potez kojemu se pridružila Slovenija u Venezueli mogao izazvati građanski rat.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI