Uključen meteoalarm za određene dijelove Hrvatske, očekuje nas snijeg?

Flickr

Oblaci i kiša najdulje će se zadržati na jugu Dalmacije, a navečer će na zapadu zemlje uslijediti novo naoblačenje s oborinama, prognoza je DHMZ-a.

Pretežno oblačno, mjestimice s kišom, ujutro, a prestanak oborina i djelomično razvedravanje poslijepodne, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Oblaci i kiša najdulje će se zadržati na jugu Dalmacije, a navečer će na zapadu zemlje uslijediti novo naoblačenje s oborinama, prognoza je DHMZ-a.

Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se većinom od 6 do 11 stupnjeva Celzija. Puhat će umjeren, na udare i jak jugozapadnjak, a poslijepodne sjeverac i sjeverozapadnjak. Na Jadranu umjereno i jako jugo okretat će na sjeverozapadnjak i buru.

Zbog jake i vrlo jake tramontane i bure na Jadranu su izdani žuti i narančasti alarmi, a žuti je alarm izdan i za područje Slavonije i to zbog mjestimice olujnih udara jugozapadnjaka ujutro, a sjeverozapadnjaka poslijepodne.

Za Jadran, Liku i Slavoniju izdani su žuti i narančasti meteolarmi zbog jakog, mjestimice i olujnog vjetra.



U utorak će biti pretežno sunčano, uz prolazno više oblaka u istočnim kopnenim krajevima. Puhat će većinom slab vjetar, na istoku mjestimice umjeren do jak sjeverozapadni.

Na Jadranu će prijepodne puhati umjerena i jaka bura, koja će okrenuti na sjeverac i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura kretat će od -6 do -1, na Jadranu između 2 i 7, dok će najviša dnevna biti od 3 do 8, na Jadranu između 8 i 12 stupnjeva.

Tijekom ponedjeljka u nekim će dijelovima Hrvatske biti oborina. U srijedu će u većini Hrvatske će biti ljepše i sunčanije s maksimalnim temperaturama koje bi mogle prelaziti i deset stupnjeva Celzija.

Od četvrtka slijedi postuno pogoršanje vremena, s kišom i padom temperature, a u subotu je u nekim krajevima, osobito na zagrebačkom području, moguć i slabi snijeg. Detaljniju prognozu za sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI