Uhljeb koji je pokrao novac tvrtke Piškornica opet je menadžer! Nećete vjerovati za koga radi

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Mladen Jozinović, smijenjeni direktor javne tvrtke Piškornica, dobio je posao konzultanta u hrvatskoj podružnici američke tvrtke Zero Global Waste, koja je dio velikog poslovnog carstva teksaškog multimilijunaša Jefforyja Blackarda, potvrdio je sam Blackard, osnivač i direktor kompanije Blackard Global za Podravski.hr.

Izjavio je da zbog svoje ljubavi prema Hrvatskoj namjerava pokrenuti poslovne operacije na polju gospodarenja otpadom s namjerom širenja na Europu.

“Gospodin Jozinović trenutačno je konzultant u našoj kompaniji s potencijalom da preuzme vodeću poziciju tijekom naše ekspanzije u regiji i Europi… Svjesni smo navoda bivših poslodavaca gospodina Jozinovića i naši odvjetnici, kako američki, tako i europski, obavili su detaljnu provjeru. Njihovo je mišljenje da gospodin Mladen Jozinović nije počinio nikakvu zloupotrebu te nema razloga da ne surađujemo s osobom takvih kapaciteta” napisao je šef američke korporacije.

Podsjetimo, Mladen Jozinović pod istragom je hrvatskih vlasti zbog sumnje u poslovne malverzacije.

Nakon što se doznalo da si je, bez znanja osnivača javnog poduzeća, isplatio milijunski bonus, Jozinović je potkraj prošle godine smijenjen s direktorskog mjesta u Piškornici. Štoviše, na sjednici Nadzornog odbora Piškornice krajem studenoga 2017. odlučeno je da direktor mora vratiti ne samo milijunski bonus, nego i davanja koja je državi na taj iznos platila tvrtka – što iznosi oko milijun i pol kuna. No, Jozinović još nije vratio novac.



Inače. Jeffory Blackard (60) blizak je administraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa. Poznat je i po tome što je organizirao kontroverzni posjet predsjednice Kolinde Grabar Kitarović SAD-u te susretu sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem; donosi Podravski.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI