Udovice branitelja Predsjednici: ‘Tko je po vama elita, dezerteri, izdajnici nacionalnih interesa, utajivači poreza, lažni humanitarci?’

screenshot

Predsjednicu su u pismu prozvali da krši Ustav jer dijeli građane na rubne i elitne

Predsjednica zagrebačke Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Rozalija Bartolić uputila je otvoreno pismo upućeno predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, vezano za njezine izjave da su tijekom posjeta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića prosvjedovale marginalne skupine.

Iznenađeni smo i duboko povrijeđeni vašom izjavom o skupinama s ruba političkog spektra. Grubo ste uvrijedili nas udovice, sve hrvatske branitelje i braniteljice, stradalnike rata kao i sve one kojima su na srcu interesi RH.

O vrijeđanju i govoru mržnje, narušavanju javnog reda o kojem govorite, ničega od toga nije bilo na našem dostojnstvenom i mirnom okupljanju.

O vašem gostu iznesene su samo neprijeporne činjenice, na to moramo ukazavati zbog onih zbog čije su se politike ugasili mnogi životi”, stoji u otvorenom pismu.

Sramotno je govoriti o nama kao o ljudima s ruba političkog spektra, o nama koji ne pripadamo ni jednom dijelu političkog spektra, naša jedina stranka je Hrvataka.



Kako ne govorite o govoru mržnje koja dolazi iz Srbije, s vrha države, od najbližih Vučićevih suradnika, politike utemeljene na velikosrpskoj politici i onoj izreci “Bit će mesa klat ćemo Hrvate”, dio je pisma udovica.

Niste uočili kako se ovdje radi i o puzajućoj agresiji, o zloćudnoj pripremi nekog budućeg rata”, dodaju.

Predsjednicu su u pismu prozvali da krši Ustav jer dijeli građane na rubne i elitne: “Tko je po vama elita, dezerteri, izdajnici nacionalnih interesa, utajivači poreza, lažni humanitarci?”

Neshvatljivo je s takvim prezirom govorite o ljudima koji su vam omogućili vaši status. Vi ste vrhovna zapovjednica, a odrekli ste se svoje vojske, ovako se nisu odnosili prema svojoj vojsci ni oni koji su gubili ratove.”

Duboko ste nas povrijedili i duboko produbili naše nezacjeljive rane”, stoji u pismu kojeg je na knferenciji za novinare pročitala Bartolić.

Od vas ubuduće očekujemo odgovornu i ozbiljnu politku kojoj će na prvom mjestu biti hrvatski interesi”, zaključili su.

Udovice su navele da čekaju tri godine da ih predsjednica primi na Pantovčaku, ali da nakon ovog ne žele ići tamo, ali, poručile su, predsjednica ih može posjetiti u njihovim prostorijama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI