UBOJITA KAVKASKA ĆELIJA ISIL-a: Krvoloci koji izvršavaju najteže zadatke bez problema!

screenshot

Napadači su bili podrijetlom iz država koje su nekada bile dio SSSR-a

Najmanje je 39 ljudi ubijeno, a 69 ranjeno u nasumičnoj pucnjavi tijekom terorističkog napada u noćnom klubu Reina u Istanbulu. Napad se dogodio oko 1.15 po lokalnom vremenu u četvrti Ortakoy najmnogoljudnijeg turskog grada, nedaleko od mosta preko Bospora.

Za teroristički napad u novogodišnjoj noći na noćni klub odgovornost je preuzela teroristička organizacija Islamske države. “U nastavku blagoslovljenih operacija koje je Islamska država izvela protiv zaštitnika križara, Turske, herojski vojnik kalifata napao jedno od najpoznatijih noćnih klubova u kojem kršćani slave njihov bogohulni praznik”, izvijestili su tako u svojem priopćenju.

No, ovoga puta nisu ubijeni “bogohulni kršćani”, već “braća muslimani”. Od 39 ubijenih i 69 ranjenih, osim turskih muslimana, najviše je žrtava iz arapsko islamskoga svijeta, Saudijske Arabije, Kuvajta, Libanona, Jordana, Maroka, Sirije, Tunisa i Libije, Iraka i Irana te Izraelka muslimanske vjeroispovijesti. Među stradalima su i državljani Francuske, Belgije, Indije, Kanade i Ruske Federacije te Italije i Njemačke kao i Ukrajine.

Policija traga za napadačem čija je i fotografija konačno objavljena. Riječ je o muškarcu koji je najvjerojatnije iz Uzbekistana ili Kirgistana.

>>> LICE UBOJICE 39 OSOBA: Riječ je o teroristu iz Kirgistana ili Uzbekistana?



Izvori iz turske obavještajne službe potvrdili su za Večernji list da je napadač član iste ćelije, terorističke skupine ISIL-a, koja je odgovorna za teroristički napad na zračnu luku Atatürk 28. lipnja u kojem je poginulo najmanje 48, a teško ili lakše je ranjeno najmanje 239 osoba. Napadači su bili podrijetlom iz država koje su nekada bile dio SSSR-a. Za jednog se napadača smatra da je s Kavkaza, za drugog da je iz Uzbekistana i za trećeg da je iz Kirgistana. Ta tajnovita ćelija navodno je iznimno jaka i aktivna na području Turske te joj je nemoguće ući u trag s obzirom na to da međusobno ne komuniciraju, a sve upute dobivaju preko kurira, pisanim putem. Kavkasku ćeliju, kako je nazivaju stručnjaci za terorizam, zbog njihovog sirovog načina života, sačinjavaju najokrutniji i najsposobniji te najtajanstveniji borci.

Vođa terorističke skupine Islamske države kalif Abu Bakr Al Baghdadi polaže u njih veliko povjerenje i daje im najteže zadatke koje uspijevaju obaviti. Ta krvoločna kavkaska brigada ima sedam tisuća pripadnika u Siriji, a Vladimiru Putinu ti su borci i njihovi položaji bili prva meta zračnih udara ruskih bombardera na području Sirije.

>>> (VIDEO) NOVI DETALJI KRVOPROLIĆA! Turske vlasti ne otkrivaju tko stoji iza napada, policija potvrdila: ‘Pronašli smo prve dokaze’

New York Times objavio je popis svih terorističkih napada na Tursku od 2015. godine:

capture

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI