U ime SDP-a i Bernardića medije kontaktira odvjetničko društvo bivše suradnice Ninoslava Pavića

Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što je vodstvo pet dnevnih nacionalnih dnevnih novina (Jutarnji list, Slobodna Dalmacija, Novi list, Glas Istre, Večernji list) uputilo javni prosvjed zbog sustavnog i intenzivnog pritiska vodstva SDP-a, odnosno činjenice da su, kako tvrde, zasuti besmislenim i sustavnim zahtjevima za demantije i ispravke informacija na objavljene tekstove, dokumenti koji kruže društvenim mrežama, piše direktno.hr, otkrivaju da zahtjeve za objavu ispravaka šalje u pravilu isti odvjetnički ured: zagrebačko Odvjetničko društvo Jelić, Čavlina Zrinšćak i Sardelić d.o.o., sa sjedištem u Katančićevoj ulici.

Zahtjeve za ispravak medijima to Odvjetničko društvo šalje u ime SDP-a i u ime predsjednika SDP-a Davora Bernardića, iako u pravilu takve reakcije medijima pristižu od stranačkih glasnogovornika ili službi za odnose s javnošću, a tek iznimno od odvjetničkih društava. Ovdje je u pravilu obrnuto, premda u SDP-u postoji cijeli niz osoba koje se bave odnosima s javnošću.

Zanimljivo, Tamara Sardelić partner u odvjetničkom društvu više godina je radila u Europapress holdingu kao direktorica korporativnih poslova i kasnije kao odvjetnica koja je zastupala izdavača tada u vlasništvu Ninoslava Pavića. U njegovo ime vodila je kao direktorica ili članica nadzornog odbora i niz drugih Pavićevih projekata koji nisu primarno imali veze s izdavaštvom, već s nekretninama ili obrazovanjem.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI