U Hrvatsku stiže novi diskont, kakve su im cijene?

Ilustracija

Eurospin i Lidl imaju slične cijene, a i po svojim konceptima trgovine podsjećaju jedna na drugu

Talijanski trgovački lanac Eurospin poznat po diskontnim cijenama još nije u Hrvatskoj, ali traži lokacije za svoje trgovine diljem naše zemlje. Ima i svoju internetsku stranicu na hrvatskom na kojoj su objavili: “Još malo strpljenja… Stižemo!”.

Novinari 24sata usporedili su cijene u slovenskim trgovinama s onima u Hrvatskoj “neke potrošačke košarice su iste, a razlika između najjeftinije slovenske i najskuplje hrvatske je 22 kune. No treba imati na umu da Slovenci imaju dvije stope poreza koje se primjenjuju u trgovini “od 22 i 9,5 posto te su one niže od PDV-akoji se primjenjuje u Hrvatskoj od 25 i 13%.

Pokazalo se da Eurospin i Lidl imaju slične cijene, a i po svojim konceptima trgovine podsjećaju jedna na drugu. I Spar, koji je u Laškom imao najveću trgovinu, imao je slične pa i iste cijene kao u Eurospinu.

Talijanski diskont, baš kao i Lidl, često na policama nudi samo svoje robne marke ili proizvod samo jednog proizvođača – primjerice samo jednu vrstu ulja, šećera, brašna…

Što kažu kupci iz Hrvatske koji odlaze u Euroospin u Sloveniji?



“Kvaliteta? Prosječna, ima proizvoda koji su odlični, to je tjestenina. Same cijene nisu previše niže nego u drugim dućanima. Vrijedi isto pravilo” ako se prate akcije, može se dobro proći, inače su cijene slične kao i drugdje” rekao je zagrebački bračni par.

“Kći je otkrila Eurospin na internetu i na početku je čak bilo jeftinije nego sad. Najčešće dođemo po maslinovo ulje, koje je 35 kuna. Kupujemo i čokolade, mala pakiranja sokova, vino… Dolazimo dvaput na godinu. Sad smo potrošili 150 eura” rekla je umirovljenica iz Hrvatske. Do Krškog iz Zagreba ima 50 km i išli su starom cestom kako ne bi plaćali cestarinu.

Slovenski kupci kažu da se iz Eurospina isplate deterdženti, pišu 24sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI