U BiH je većina Srba protiv brakova s Bošnjacima i Hrvatima

Skoro 39 posto građana u Bosni i Hercegovini izjasnilo se protiv sklapanja nacionalno mještovitih brakova, a u tome protivljenju prednjače Srbi, zatim Hrvati i Bošnjaci. Kako je u srijedu objavila Agencija za istraživanje javnog mnijenja Prime Communications, nakon provedenog istraživanja na 1000 ljudi na upit podržavaju li brak s pripadnicima drugih naroda složilo se 32,7 posto stanovnika BiH, dok ih je 38,7 posto protiv. Pri tome je 28,6 posto onih koji se nisu izjasnili na ovo pitanje.

S tvrdnjom da se “ne bi trebali miješati s pripadnicima drugih naroda putem nacionalno mješovitih brakova” u potpunosti se slaže 21 posto Srba, dok se 34 posto njih uglavnom slaže. Tako je 55 posto Srba protiv mješovitih brakova, dok 34 posto to podržava a neodlučnih je oko 26 posto, navodi oprime Communication.

Među Hrvatima nacionalno mješovite brakove ne podržava 43 posto ispitanih, dok ih 21 posto podupire,  a neodlučnih je čak 36 posto Hrvata. Mješovite brakove podupire 38 posto Bošnjaka, dok je pak protiv njih 33 posto, a neodlučnih je 28 posto.

Agencija Prime Communication objavila je i kako je među onima koji se izjašnjavaju kao Bosanci najveća potpora nacionalno mješanim brakovima. Oko 50 posto Bosanaca podupire mješovite brakove, dok ih je protiv 12 posto.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI