U Belom Manastiru opsadno stanje: Muškarac tijekom pregovora pucao na policajce

Davor Javorovic/PIXSELL

U predgrađe Belog Manastira stigli su specijalci iz Osijeka

Danas oko 16,01 sati u Policijskoj postaji Beli Manastir zaprimljena je dojava o obiteljskom nasilju u mjestu Šećerana. Dolaskom na mjesto događaja počinitelj Z. Š. (1982.) je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima te prijetio da će aktivirati ručnu bombu.

Tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a nakon čega se sam zatvorio u stan. Članovi obitelji koji stanuju na istoj adresi nalaze se na sigurnom, a na mjesto događaja upućena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u tijeku, izvijestila je policija.

Neslužbeno se doznaje da je nasilnik u petak bio pušten iz pritvora u kojem se nalazio zbog kršenja javnog reda i mira, točnije obiteljske svađe na koju je intervenirala i policija. Nasilnik je policajce izvrijeđao te je priveden, a tijekom subote i pušten kući. Do sljedeće svađe i nemalog incidenta došlo je vrlo brzo nakon njegova povratka.

Mještani su za Večernji list dojavili da je oko 20.30 mjestom odjeknula eksplozija.

Policija nije mogla službeno potvrditi što se zapravo dogodilo jer je postupanje u tijeku.



Kako navode mještani, radi se o muškarcu slabijeg imovinskog statusa koji u izvanbračnoj zajednici ima sina (6) i kći (3). Navodno se u više navrata sukobio sa susjedom oko stambenog pitanja. Stanuje u državnom stanu u zgradi staroj više od stotinu godina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI