Trump u sve većim problemima, Velika porota istražuje rusku umiješanost u američke izbore

0
321
wikipedija

Trump niječe dosluh svoje kampanje i opetovano osuđuje istrage kao politički lov na vještice

Robert Mueller, američki posebni tužitelj, sazvao je Veliku porotu da se istraže navodi o ruskom miješanju u američke izbore 2016. godine.

Velika je porota započela svoj rad zadnjih tjedana što je znak da se zahuktava Muellerovaistraga o navodnim ruskim naporima da utječu na izbore te da li je Rusija bila u dosluhu s kampanjom predsjednika Donalda Trumpa, piše The Wall Street Journal.

Loading...

Rusija igra znatnu ulogu u prvih šest mjeseci Trumpova predsjedništva s kongresnim tijelima koja istražuju umiješanost Rusije u izbore za koju američke obavještajne agencije smatraju da je bila zamišljena da prevagne glasovanje u Trumpovu korist.

Moskva niječe bilo kakvu umiješanost, a Trump niječe dosluh svoje kampanje i opetovano osuđuje istrage kao politički lov na vještice.

Muellerovo korištenje velikom porotom može mu dati snažno oruđe u potrazi za dokazima među kojima i izdavanje sudskih poziva i prisiljavanje svjedoka da svjedoče.

Velika porota je skupina običnih građana koja, radeći iza zatvorenih vrata, razmatra dokaze i moguća kaznena djela koja istražuje tužitelj i odlučuje o tome treba li podnijeti kaznene prijave.