Trump prvi puta priznao mogućnost da se Rusija umiješala u američke izbore

screenshot

Američki predsjednik dotaknuo se i Sjeverne Koreje za koju je rekao da je „najveća prijetnja današnjice“

Američki predsjednik Donald Trump doputovao je u Varšavu kao posebni gost sastanka na vrhu Inicijative triju mora. Trump je u glavnom Poljskom gradu održao konferenciju za novinare na kojoj je istaknuo da je došao u Europu kako bi poručio da SAD jamči mir u središnjoj i istočnoj Europi. Pohvalio je Poljsku rekavši da za NATO izdvaja dva posto BDP-a.

Američki predsjednik dotaknuo se i Sjeverne Koreje za koju je rekao da je „najveća prijetnja današnjice“. Nadalje poručio je da od partnera u međunarodnoj zajednici traži da zajedno nastupe prema toj zemlji. „Šteta je da se oni tako ponašaju, na vrlo opasan način, i nešto će se oko toga morati poduzeti“, rekao je Trump.

Na iznenađenje prisutnih Trump je prvi put dopustio mogućnost da se Rusija umiješala u američke predsjedničke izbore 2016. godine, na kojima je pobijedio. Ali je potom odmah relativizirao svoju izjavu rekavši da su i druge zemlje bile umiješane. Kaže da nitko zaista ne zna to zasigurno. Nije propustio priliku ni da se obruši na Obamu, koji je, prema njegovim riječima, znao to još u kolovozu, ali nije ništa poduzeo jer je mislio da će pobijediti Hillary Clinton.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI